The Top Tens glasanje: Hrvatska je najgluplja, Srbija peta, a gdje je BiH

Radiosarajevo.ba
The Top Tens glasanje: Hrvatska je najgluplja, Srbija peta, a gdje je BiH
FOTO: Screenshot / Glasanje na portalu The Top Tens

Hrvatska je nagluplja zemlja na svijetu, zaključeno je glasanjem na sajtu The Top Tens.

Nemojte se mnogo smijati, Hrvatska nije jedina država regiona koja se našla na ovoj listi.

Srbija je na petom mjestu, Kosovo na 24., Bosna i Hercegovina na 31., Albanija na 42., Slovenija na 47., a zanimljivo je da Crna Gora i Makedonija nisu među top 100 najglupljih država svijeta.

Odmah nakon Hrvatske je SAD, zatim Sjeverna Koreja, pa nemirima zahvaćena Centralnoafrička republika.

Prema komentarima vezanim za BiH, većina korisnika ove stranice zamjera “glupost države”, a ne njenih građa. Ali i jedan značajan dio korisnika ipak smatra da su Bosanci i Hercegovci manje inteligentni.

“Historijski, oni su želeli Veliku Srbiju na račun njihovih komšija, ali su smanjili teritoriju gubeći ratove. Velika nepismenost, socijalna isključivost, nacionalizam i vjerovanje da su Srbi 'nebeski narod'”, napisao je jedan od korisnika u komentarima za susjednu Srbiju.

Ima i mnogo težih riječi, a to je da su Srbijanci “ratni zločinci, da su počinili nekoliko genocida, da mrze sve i da misle da ih svi mrze”.

“Oni se smatraju ratobornom nacijom, a gube svaki rat u kojem učestvuju. Oni mrze sve...”.

Ni o Hrvatima korisnici ovog portala nisu boljeg mišljenja.

“Žele da budu nacisti. Ovi ljudi ništa ne žele toliko mnogo koliko da budu Nijemci... To ih svrstava u kategoriju posebnih debila”.

“Oni žive u 1941. Glupi i pokvareni ljudi”.

“Kao što su Nijemci jednom rekli: Bože, čuvaj me Hrvata i kuge”.

Nacistička nacija. Veruju u fašizam i misle da će ih Njemačka podržati. Njemačka se promijenila nakon dva svjetska rata, Hrvatska nije. Jako glupa nacija”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije