Teško ranjeno dvoje djece: Helikopteri i psi tragači traže krijumčara iz BiH

Radiosarajevo.ba
Teško ranjeno dvoje djece: Helikopteri i psi tragači traže krijumčara iz BiH
Foto: Ilustracija / Hrvatska

Za ilegalni prelazak granice koji je jučer krvavo završio u Srbu migranti su platili 3000 eura po osobi.

Onaj kojem su dali novac još uvijek je u bijegu, a policija je dobila i pomoć iz BiH kako bi ga uhvatila. Za krijumčarem migranata koji su jučer pronađeni u kombiju u Srbu, policija još uvijek traga, a u pomoć su im priskočili i policijski helikopter, potražni psi te kolege iz susjedne Bosne i Hercegovine, prenosi RTL.

U policijskoj potjeri koja se jučer odvijala prije njegovog bijega dogodila se i pucnjava u kojoj su ranjeni 12-godišnji djevojčica i dječak, dok je još nekima od pronađenih 27 migranata bilo nužno ukazati medicinsku pomoć zbog ozlijeđivanja tijekom vožnje.

Policija je među njima pronašla još 15 maloljetnika. Riječ je o migrantima iz Iraka i Afganistana, četiri obitelji s još dvoje djece, koji su navodno u Srbiji proveli zadnja tri mjeseca, a onda platili od 2800 do 3000 eura po osobi za ilegalni prijevoz u Hrvatsku.

“Žao nam je najprije stradavanja djece. Naš prioritet i naglasak je svakako na borbi protiv organiziranog kriminala i apsolutnoj zaštiti hrvatske granice. Dakle, nije naglasak na migrantima, nego na kriminalcima koji krijumčarenjem nažalost ugrožavaju i živote migranata”, poručio je načelnik PU zadarske Anton Dražina.

Ranjena djeca nalaze se u zadarskoj bolnici, ali moguće je da će zbog rekonstrukcije dijela lica biti prebačeni u zagrebačku Dječju kliniku u Klaićevoj dok je sedmero u bjesomučnom bijegu lakše ozlijeđenih migranata odvezeno u Gospić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije