Njemačka policija uhapsila Mehu Omerovića zbog krađe karmina

Radiosarajevo.ba
Njemačka policija uhapsila Mehu Omerovića zbog krađe karmina
RTS / Meho Omerović

Zastupnik SDPS-a u Parlamentu Srbije Meho Omerović uhapšen je na aerodromu u Frankfurtu zbog navodne krađe karmina u free-shopu.

U srijedu je uhvaćen s kozmetikom iz free-shopa u vrijednosti od oko 170 eura, prenosi Informer.rs.

Prema izvještaju njemačke policije, Omerović je navodno iz free shopa htio iznijeti karmin, kremu i parfem. Cijeli slučaj prijavio je detektiv koji je zaposlen u radnji. Kako se navodi u izvještaju policije, Omerović se pozvao na diplomatski status. U izvještaju se navodi se da je do incidenta došlo oko 9.35 sati na aerodromu u Frankfurtu.

Policajac je uhapsio Omerovića, a nakon molbe službenika konzulata Srbije, načelnik policijske službe naložio je njegovo puštanje. U izvještaju se također navodi da su Omeroviću uzeti ličnipodaci, ali i da je o slučaju obaviješten konzulat Srbije u Frankfurtu. Zastupnik SDPS potvrdio je da je imao neprijatnost, ali da je riječ o nesporazumu.

''Nakon kupovine u free shopu, zabolio me stomak. Morao sam hitno u toalet. Imao sam stomačnih tegoba. Zbog toga je došlo do nesporazuma'', rekao je Omerović za Kurir.

Dodao je da je došlo do još jednog nesporazuma.

''Imao sam problem i sa nekim kodom od neke stare robe koji je ostao, pa je stalno pištao na rendgenu'', rekao je on i dodao da se pozvao na diplomatski status zato što je kod sebe imao diplomatski pasoš i bio je na službenom putovanju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije