Teška nesreća kod Novog Pazara: Maturantkinje sletjele sa puta, hitno prevezene u bolnicu

0
Radiosarajevo.ba
Teška nesreća kod Novog Pazara: Maturantkinje sletjele sa puta, hitno prevezene u bolnicu
AA / MUP Srbije / Ilustracija

Maturantkinje srednje Medicinske škole iz Novog Pazara, njih pet, danas su vozilom sletjele sa puta na dionici Novi Pazar-Draževiće. One su kako prenose mediji sletjele u kanal pored puta, pretpostavka je zbog klizavog kolovoza i vožnje neprilagođene uslovima puta.

Jedna djevojčica zadobila je teže povrede glave, dvije su upućene u ovdašnju bolnicu radi daljih pregleda. Dve su puštene na kućno liječenje. Maturantkinje su se javile Domu zdravlja u Sjenici. Sanitetima su iz Sjenice prebačene u novopazarsku bolnicu.

Za RTV Novi Pazar načelnik Odjeljenja hirurgije dr. Kemal Braničanin potvrdio je da su tri djevojčice dovezene kolima hitne službe Doma zdravlja. Najprije im je ukazana primarna pomoć.

Nevjerovatna priča: Ukrajinka (98) pješačila 10 kilometara da pobjegne iz okupirane teritorije

Nevjerovatna priča: Ukrajinka (98) pješačila 10 kilometara da pobjegne iz okupirane teritorije

"Stabilnih su vitalnih funkcija, primljene su na odjeljenje Opšte hirurgije. Ovdje se trenutno radi opservacija i dijagnostika kao i multidisciplinarni pristup. Uključilo smo sve specijaliste neurologa, ORL i ortopeda, kako bismo kompletirali kliničku sliku. Ne očekujem da se radi o težim povredama.  Kao ljekar i kao roditelj apelovao bih na našu djecu, na maturante, da u tom svom slavlju budu umjereni i odmjereni. Njihova mladost najvrijednija je, kako njihovim roditeljima, tako i našem gradu", kazao je dr Brničanin za RTV Novi Pazar.

Direktorica Medicinske škole Šerifa Preljević kazala je da su u školi danas razgovarali sa djecom i upozorili ih upravo na opasnosti neprilagođene vožnje.

"Kazala sam im da vode računa. Mi smo sa njima do kraja maturanstke žurke u školi. Oni po nekakvoj tradiciji poslije toga odu u vožnju gradom. Riječ je o izuzetno dobrim djevojčicama. One su odlični đaci. Vjeruje da je ovo danak neiskustvu u vožnji. Loši su vremenski uslovi i to je sve doprinjelo da se ovo desi", kazala je za RTV Novi Pazar Preljević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije