Tanja Fajon prvi put se oglasila iz bolnice: Poslala važnu poruku

4
Radiosarajevo.ba
Tanja Fajon prvi put se oglasila iz bolnice: Poslala važnu poruku
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Tanja Fajon

Ministrica vanjskih poslova Slovenije Tanja Fajon je prije tri dana primljena na liječenje u UKC Ljubljana zbog upale bubrega, a danas, 29. februara prvi put se oglasila iz bolnice.

Fajon je poručila da je danas Svjetski dan rijetkih bolesti te da ona svake godine obilježava ovaj dan ukazivanjem na ove bolesti i važnosti pružanja kvalitetnog liječenja za ljude u Sloveniji.

"Kao pacijent sa CML-om i sama sam bila aktivna u projektima podizanja svijesti, a danas provodim dan na Univerzitetskom kliničkom centru Ljubljana gdje se od nedjelje liječim od upale i nadam se da ću to uspješno završiti. Sedmica je bila još jedno novo iskustvo koje je pokazalo koliko je važno da se pacijenti povežu s nekim ko ima slično iskustvo", rekla je Fajon.

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Navela je da neće sada suditi o svemu što se može pročitati o zdravstvu u Sloveniji, ali će zapisati da je svih ovih dana fino tretirana uz toplinu, ljubaznost, posvećenost ljekara, osoblja i svih koji brinu o pacijentima.

Tanja Fajon hitno primljena u bolnicu

Tanja Fajon hitno primljena u bolnicu

"Lijepe riječi i osmijeh su važniji nego što iko misli. A ovih je bilo mnogo. Veliko hvala svima koji brinu o bolesnima svuda. Također za svu našu rodbinu i najbliže. Jakoi! Ponosni! Brojčano veći! Ovo je slogan kampanje za ovogodišnji Svjetski dan rijetkih bolesti", istakla je Fajon.

Ministrica vanjskih poslova Slovenije je na kraju podsjetila da je zdravlje nešto najvažnije što imamo te je svima poželjlela brz oporavak uz napomenu da je neophodno brinuti o svom zdravlju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije