Taksist joj za 15 minuta vožnje naplatio 270 KM, uslijedio je haos: 'Zaključao nas je u vozilu'

0
Radiosarajevo.ba
Taksist joj za 15 minuta vožnje naplatio 270 KM, uslijedio je haos: 'Zaključao nas je u vozilu'
Foto: Radiosarajevo.ba / Taksi / Ilustracija

Navikli smo već na taksiste koji svoje vožnje naplaćuju po cijenama koje su van svake pameti, ali ono što se dogodilo jednoj Zagrepčanki ipak je razina više.

Ne samo zbog cijene, za koju je čak i preblago reći da je van svake pameti, već zbog uznemirujućeg ponašanja taksista.

Zagrepčanka Lana cijelu situaciju u kojoj se našla opisala je u jednoj Facebook grupi:

Ademir Zurapović o suđenju na Olimpijadi i linču iz Srbije: "Takve stvari me ne dotiču"

Ademir Zurapović o suđenju na Olimpijadi i linču iz Srbije: "Takve stvari me ne dotiču"

"Poštovani,

prema telefonskom razgovoru šaljem sliku računa taksiste koji se predstavio kao Taxi Zagreb i oderao nas od hipodroma do City centra East za 190 eura (oko 370 KM).

Rekli smo da nemamo te novce i nije htio otključati vrata dok ne platimo. Rekli smo da nismo toliko platile dok smo išle od Citya prema hipodromu i da nije realna ta cijena.

Lijepo Vas molim telefonski broj od Vlaho prijevoz da se čujem sa vlasnikom kompanije. Osoba koja je vozila taxi je mlađa osoba.

Hvala na svemu.

Lijep pozdrav!

Lana"

Vožnja od 190 eura
Foto: Facebook: Vožnja od 190 eura

Udaljenost automobilom od City Center East do zagrebačkog Hipodroma iznosi 9 kilometara, a radi se vožnji od otprilike 15 minuta. Samo za usporedbu, u trenutku objave ovog teksta cijena te vožnja putem Ubera iznosi nešto više od 7 eura (13.50 KM), što znači da je nesretna Zagrepčanka platila 27 puta veću cijenu od one koja se može smatrati "tržišnom".

No, u cijeloj priči daleko je problematičniji potez taksista koji je putnike zaključao u vozilo dok ne plate astronomski račun, jer se praktički radi o lišavanju slobode.

Taksista napadnut u svom vozilu: Razbojnik mu pokušao oteti 1.000 KM

Taksista napadnut u svom vozilu: Razbojnik mu pokušao oteti 1.000 KM

Ispod objave Zagrepčanke očekivano se povela rasprava u komentarima. Većina je tvrdila da su odmah trebali nazvati policiju jer se radi o protupravnom oduzimanju slobode putunika, dok su neki rekli da su trebali unaprijed pitati koliko ćeš ih vožnja stajati, prenosi Slobodna Dalmacija.

Ali dok to u nekom smislu može biti validan argument, u situaciji u kojoj ti taksist za 9 kilometara vožnje naplati 190 eura, sasvim je sporedan.

Jedan korisnik je, pak, prokomentirao da je to samo jedna u nizu optužbi na ovog pružatelja usluga te da mu nije jasno kako i dalje funkcionira.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije