Svijet nudi pomoć: U Albaniju šalju specijalne letjelice

Radiosarajevo.ba
Svijet nudi pomoć: U Albaniju šalju specijalne letjelice
FOTO: EPA / Edi Rama

Albanski premijer Edi Rama reagirao je nakon snažnih potresa koji su pogodili tu zemlju u ranim jutarnjim satima, uzrokujući stradanja i povrede, kao i veliku materijalnu štetu, prenose albanski mediji. 

"Snažan potres pogodio je ozbiljne posljedice i nažalost izgubili smo živote. Sve državne strukture stoje od prvih trenutaka nakon zemljotresa. Intenzivno radi na tome da se spasi svaki mogući život u nekim kobnim trenucima u Draču i Thumane. Ovo  je dramatičan trenutak kada moramo ostati mirni pod svaku cijenu, stajati jedan uz drugog i suočiti se sa tim udarcem. Tada ćemo učiniti sve što je u našoj moći i sa velikim prijateljima pri ruci takvu situaciju ćemo i prevazići“, naveo je Rama. 

Na Twitteru je naveo i da su se svi prijatelji Albanije brzo aktivirali: da premijeri Italije i Grčke Giuseppe Conte i Kyriakos Mitzotakis šalju specijalne letelice, da predsjednici Fransuske i Njemačke Emanuel Macron i recep Tayip Erdogan izražavaju spremnost da pomognu te da su isto još ranije izrazile ambasade EU i SAD.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije