Svi penzioneri koji se vakcinišu dobit će vaučer u vrijednosti 50 eura

3
Fena
Svi penzioneri koji se vakcinišu dobit će vaučer u vrijednosti 50 eura
Pixabay / Ilustracija

U Crnoj Gori svi penzioneri koji se cijepe u julu prvom dozom cjepiva protiv koronavirusa dobit će turistički vaučer u vrijednosti od 50 eura, jedna je od novih mjera koje je Vijeće za borbu protiv koronavirusa te zemlje donijelo.

Iz Ministarstva zdravlja te zemlje također obavještavaju i da će se omogućiti jedan slobodan dan nakon cijepljenja zaposlenima u državnim institucijama.

Svim pak državljanima Crne Gore koji su cijepljeni Sinopharm ili Sputnik V cjepivom, u svrhu putovanja u inozemstvo, a ukoliko određena država to zahtijeva, bit će omogućeno besplatno PCR testiranje u Institutu za javno zdravlje.

Novim epidemiološkim mjerama u Crnoj Gori, koje će važiti do 16. srpnja, povećava se i dozvoljeni broj navijača na sportskim događajima, pa umjesto dosadašnjih 10 posto, omogućeno će biti 30 posto posjetilaca od ukupnog broja sjedišta.

Također, produžen je i termin izvođenja muzike uživo u baštama i na terasama ugostiteljskih objekata. Umjesto od 20 do 23 sata, muzika uživo na otvorenom moći će se izvodit od 20 sati do polnoći.

Novim mjerama proširena je i lista zemalja čiji državljani u Crnu Goru mogu da uđu bez testova ili dokaza o cijepljenu protiv koronavirusa, pa od sutra u tu zemlju slobodno mogu da uđu i državljani Sjedinjenih Američkih Država i Kanade, prenose crnogorski mediji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije