Skandal: Svećenik posvetio misu ustaškom krvniku Juri Francetiću

Radiosarajevo.ba
Skandal: Svećenik posvetio misu ustaškom krvniku Juri Francetiću
U subotu je don Anđelko Kaćunko u crkvi Presvetog Trojstva održao svetu misu zadušnicu za jednog od najvećih zločinaca Drugog svjetskog rata na području Hrvatske - Juri Francetiću.

To se desilo nakon što su policijski službenici PU ličko-senjske još u petak oduzeli dvije ploče, koje su u Otočcu trebale biti postavljene kao spomen obilježje Juri Francetiću

Hrvatski mediji prenijeli su ključne dijelove njegove propovijedi na misi zadušnici.

"Postoje dvije vrste svjetske povijesti, jedna je službena, lažljiva, namijenjena pouci u školi, a druga je tajna povijest koja skriva prave uzroke događaja. Možemo mirne duše reći da se to odnosi i na Juru Francetića. Ali poglavito to vrijedi na osobit način za Bleiburg, za sve žrtve Jalte, za sve one koji su nakon završetka Drugog svjetskog rata bezdušno izručeni na milost i nemilost krvavim crvenim neprijateljima", rekao je don Kaćunko.

Dodao je da je "naša je dužnost govoriti istinu i samo istinu, jer svijetom medija caruje laž, djeca u školi uče laž, u Hrvatskoj za sadašnje teškoće mediji sve više osuđuju sadašnju vlast, kao što su osuđivali bivšu vlast". 

"Zamislimo koncert na kojem glavni pjevač zaurla u mikrofon: Jeste za seks, a masa odgovori - spremni! Za drogu? - spremni! "Za rock? - spremni! Sigurno nitko ne bi pisao komentare o ustaštvu i nacizmu, naši bi novinari rekli da je to cool. Ali zato kad netko pozdravi: Za dom - spremni!, slijedi užasna medijska oluja, to je njima ustaštvo, nacizam, najcrnji desni radikalizam, a tko ga u crkvi opravdava, to je onda još i klerofašizam", riječi su ovog svećenika.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije