Sve proteklo bez komplikacija: U helikopteru HRZ-a rođena beba

Fena
Sve proteklo bez komplikacija: U helikopteru HRZ-a rođena beba
Foto: Pixabay / Ilustracija
U helikopteru Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Mi-8 MTV u četvrtak u 4:45 sati, na hitnom medicinskom letu s otoka Brača rođena je beba, saopćilo je Ministarstvo odbrane RH na svojim internetskim stranicama.

Majka  je rodila djevojčicu netom prije slijetanja helikoptera na helidrom KBC-a Split na Firulama. Sretnom trenutku porođaja svjedočila je posada Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93.

Kapetan posade natporučnik Sebastijan Trepšić kazao je kako se sve odvijalo vrlo brzo jer sam let s otoka Brača traje 10-tak minuta.

"Sve je proteklo bez komplikacija, majka i djevojčica su dobro i to je za letačku posadu bio najljepši završetak dežurstva. Prekrasan je to osjećaj koji pamtite cijeli život. To je ono što čini ljepotu letenja i ovog poziva, jer osim humanih misija spašavanja ljudskih života u prilici smo svjedočiti i rađanju jednog novog života", istaknuo je Trepšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije