"Sve je urađeno po Miloševićevom receptu": Pokušaj likvidacije Vučićevog protivnika?

4
Radiosarajevo.ba
"Sve je urađeno po Miloševićevom receptu": Pokušaj likvidacije Vučićevog protivnika?
Foto: PrtScr / Šta se desilo Nikoli Sanduloviću?

Lider Republikanske stranke Nikola Sandulović uhapšen je 3. januara i, kako navodi njegov advokat Čedomir Stojković, brutalno prebijen u prostorijama srbijanske Bezbjednosno-informativne agencije (BIA).

Sandulović je uhapšen 3. januara nešto prije 16 sati, a potom je odveden u prostorije BIA, gdje ga je petnaestak maskiranih ljudi, kako tvrdi njegov advokat, brutalno tuklo četiri sata.

Nekoliko puta je padao u nesvijest, da bi na kraju bila pozvana Hitna pomoć i on je prebačen na Vojnomedicinsku akademiju na Odjeljenje za neurohirurgiju, jer mu je, kako tvrdi njegov advokat, oduzeta desna strana tijela.

Makedonka Svetlana Mojsov na TIME100 listi najuticajnijih: Obilježila je medicinsku historiju

Makedonka Svetlana Mojsov na TIME100 listi najuticajnijih: Obilježila je medicinsku historiju

"Snimali su ga dok su ga tukli i te snimke su slali nekome. On je uhapšen i prebijen zbog snimka na društvenoj mreži X (bivši Twitter), na kome se vidi kako polaže venac na spomenik porodice Jašari na Kosovu. On je optužen za širenje vjerske, nacionalne i rasne netrpeljivosti, a zapravo uhapšen zbog toga što je položio cvijeće na grob Albanca.

Bez obzira šta ko misli o Jašariju, kao i svaki drugi građanin Srbije, tako i Sandulović ima pravo na svoje mišljenje. Pri tome, snimak je star godinu ili dvije dana. Sve ovo je urađeno po Miloševićevom receptu, kada je Aleksandar Vučić bio ministar informisanja. U isto vreme kada je Sandulović uhapšen i brutalno prebijen, režimski mediji su pokrenuli kampanju protiv njega", kaže advokat Čedomir Stojković za Novu.

Sandulović je potom pušten kući, gdje je odvezen ambulantnim kolima, ali je kasnije ponovo uhapšen i odveden u Okružni zatvor u Beogradu i određeno mu je zadržavanje do 48 časova.

Poslije toga trebalo bi da bude priveden u Niš, gde se nalazi tužilaštvo u kom treba da bude saslušan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije