Hrvatska / Surferica nestala u Bračkom kanalu: Potraga prekinuta zbog nevremena

25. 09. 2018. u 08:11:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 11

Dvojica surfera spašena su kod Bola, a potraga za nestalom surfericom u splitskom akvatoriju privremeno je prekinuta zbog jakog nevremena, prenijelo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture informaciju Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka).

Rano poslijepodne MRCC Rijeka pokrenuo je koordiniranu potražno-spasilačku akciju u splitskom akvatoriju za nestalom V. V. S., rođenom 1993., državljankom Meksika, nakon dojave hrvatskoga državljanina, voditelja surferske škole B.H., koja je organizirala surfanje u Bračkom kanalu, piše Hina.

Prije toga, angažirana je splitska Lučka kapetanija, lučke ispostave Milna i Stari Grad, budući da je voditelj surferske škole najprije prijavio da su u opasnosti dva polaznika koje je vjetar na surferskim daskama nosio Bračkim kanalom prema otoku Hvaru.

Nakon toga, obalne radijske stanice pozvale su u pomoć i sve učesnike u pomorskom saobraćaju u području potrage. Tome su se odazvali i članovi centra za ronjenje "Delfin", koji su vlastitim brodom u 13.04 sati spasili dvojicu surfera iz mora, 1,5 milja od Bola te ih iskrcali u Bolu.

Odmah nakon spašavanja dvojice surfera, u 13.10 sati voditelj te surferske škole preko Županijskoga dojavnog centra 112 u Splitu javio je MRCC u Rijeci da je nestala i polaznica njegove škole.

Svimučesnicima u pomorskom prometu u području potrage poslana je obavijest o nestaloj osobi preko obalnih radijskih stanica.

Službenici splitske Lučke kapetanije na temelju izjave očevidaca izvijestili su kako je nestala surferica posljednji put viđena 200 metara od bolske obale, kamo je pokušala doplivati, zbog čega je pustila dasku, no nestala je zbog jakoga vjetra i visokoga mora, navodi Hina.

Pilot potražnog zrakoplova Obalne straže u 16,03 sati zapazio je surfersku dasku tri nautičke milje jugozapadno od Bola, ali, nažalost, ne i nestalu surfericu.

U 16.56 sati zbog dodatnog pogoršanja vremena, MRCC Rijeka privremeno je naredio prekid pomorskih traganja za nestalom surfericom, a nastavlja se i kopnena potraga, navodi Hina.

NEMA KOMENTARA