Suprugu mu na plaži u Hrvatskoj napala džinovska kornjača: "Brza reakcija nije ublažila krvarenje"

5
Radiosarajevo.ba
Suprugu mu na plaži u Hrvatskoj napala džinovska kornjača: "Brza reakcija nije ublažila krvarenje"
Foto: Slobodna Dalmacija / Rana od ujeda

Ljeti uvijek ima zanimljivih priča. Posebno s hrvatskih plaža. No, posljednja koju je podijelio jedan anonimni građanin spada u "vjerovali ili ne". Za vrijeme kupanja na jednoj od plaža u Čiovu suprugu (A. D.) mu je napala - glavata kornjača! U plićaku. I jedva izvukla živu glavu!

Supruga i muž su s dvoje djece bili na kupanju na jednoj od plaža na Čiovu. Početak godišnjeg odmora, frižider i kupanje od ranog jutra. Idealno. Oko 10 sati supruga ulazi u more. I tada dolazi do nevjerojatnog preokreta u danu koji je trebao biti porodični odmor i zabava.

"Supruga je bila na metar, metar i po dubine kada je vrisnula. Vidio sam sjenu nečeg velikog. Mislio da je hobotnica, a kada sam se približio shvatio sam da je - kornjača!

'Black Tie 2': Tužilaštvo BiH od FMUP-a zatražilo poduzimanje mjera, stigao je oštar odgovor

'Black Tie 2': Tužilaštvo BiH od FMUP-a zatražilo poduzimanje mjera, stigao je oštar odgovor

Izvukao sam ženu dok je kornjača nastavila prema plaži gdje ju je nazad u more upotrebom sile vratio kupač ne bi li zaštitio sebe i ostale. Ugrizla ju je iznad leđa promjera 10 do 12 centimetara i ostavila veliki trag. Bila je duzine 80 do 100 centimetara. Odmah je rana prokrvarila i pomodrila", objašnjava suprug.

Ni brza reakcija drugih kupača nije ublažila krvarenje. Otišli su u bolnicu gdje su na prvi mah mislili da je ženu napala meduza.

Rana od ujeda
Foto: Slobodna Dalmacija: Rana od ujeda

"Kada smo došli u bolnicu i oni su se nasmijali. Ljekarima je bilo intrigantno i pomalo smiješno. Dezinficirali su i previli ranu i dali joj tablete. Mora provjeriti antitetanus zaštitu. Čitao sam da su i u Crnoj Gori bili slični slučajevi.

Kupač se pita što bi tek bilo da mu je malo dijete bilo u moru s obzirom na silinu napada. Kaže nam da je kornjače znao vidjeti u Kaštelanskom zaljevu, ali da je ovo "van svake pameti".

Takav napad u plićaku na metar i po. Iznenađenje i šok", zaključio je, piše Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije