Superćelijska oluja ponovo u Srbiji: Aktivirao se lovac, ovaj dio na udaru

0
Radiosarajevo.ba
Superćelijska oluja ponovo u Srbiji: Aktivirao se lovac, ovaj dio na udaru
Foto: 192.rs / Superćelijska oluja u Srbiji

Nevrijeme u Srbiji se očekuje u subotu popodne, 23. septembra, a ovdje možete pratiti kako se kreće iz sata u sat.

To je napisao poznati meteorolog iz Srbije Ivan Ristić na svom facebook profilu i upozorio na vremenske nepogode.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Oglasili se iz HNVBiH: "Duboko vjerujemo da će rezolucija o Srebrenici utrti put izgradnji mira"

Oglasili se iz HNVBiH: "Duboko vjerujemo da će rezolucija o Srebrenici utrti put izgradnji mira"

"Danas na krajnjem sjeverozapadu Vojvodine kiša počinje već u toku prepodneva, a kišna zona će se sa hladnim frontom premiještati polako na jugoistok. U zoni fronta pljuskovi, kiše, grmljavina, šansa za grad oko 50 % i pojačan sjeverozapadni vjetar.

Sutra (nedjelja) će oblaci prekriti cijelu Srbiju tako da će biti pretežno oblačno povremeno sa kišom, a na jugu i istoku pljuskovi kiše praćeni grmljavinom.

Najviša dnevna temperatura od 18 °C na sjeverozapadu do 26 °C na jugoistoku zemlje. Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni. Postepeni prestanak kiše u ponedjeljak. Lovac na superćelijske oluje prognozira u popodnevnim časovima jak sjeverozapadni vjetar sa prolaskom fronta u Sremu i Bačkoj.

To je sličan region koji je bio pogođen 13. jula superćelijskom olujom. Neće biti tako strašno kao tada, ali ipak neka se ljudi pripaze", naveo je Ristić.

[facebook]https://www.facebook.com/ivan.ristic.1428/posts/6144653455640376?ref=embed_post[/facebook]

S druge strane, nevrijeme u Bosni i Hercegovini također počinje u subotu, 23. septembra, prijete poplave, najavili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

Upozorenje meteorologa: Nevrijeme počinje danas, prijete poplave. Ovaj dio Bosne prvi na udaru

Upozorenje meteorologa: Nevrijeme počinje danas, prijete poplave. Ovaj dio Bosne prvi na udaru

"U subotu, 23. septembra, u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom, jačim pljuskovima i grmljavinom. Širom zemlje se očekuju intenzivnije padavine, što može uzrokovati pojavu bujica i urbanih poplava. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugoistočni. Dnevna temperatura od 19 do 25, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 29 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju tokom poslijepodneva i noći. Dnevna temperatura oko 25 °C", naveli su iz FHMZ.

Kakvo će vrijeme biti u nedjelju, ali i prvim danima nredne sedmice pročitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije