Lider LDP-a napadnut kod Hrtkovaca, Šešelj izveden uz pratnju policije

Radiosarajevo.ba
Lider LDP-a napadnut kod Hrtkovaca, Šešelj izveden uz pratnju policije

Nakon blokade svih prilaza vojvođanskom selu Hrtkovci, aktivisti Srpske radikalne stranke predvođeni liderom stranke Vojislavom Šešeljem okupili su se danas u mjestu Jarak.

Nakon završetka skupa kojeg je predvodio Šešelj, došlo je do incidenta u kojem je, grupa radikala napala jednog od lidera LDP-a Đorđa Žujovića. 

Nakon najave dolaska Šešelja: Blokirani svi prilazi Hrtkovcima

Kako prenose mediji, Žujović je zadobio nekoliko udaraca, a veći incident je brzo spriječen. Šešelj je iz Jaraka izveden uz pratnju policije.

 Skup su osiguravale jake policijske snage raspoređene po cijelom mjestu, a sve je trajalo nešto više od sat vremena. Vođa radikala Vojilav Šešelj je prilikom dolaska rekao kako je tu da provocira režim, a ne Hrvate.

Ulaz u selo je bio dozvoljen samo građanima koji su imali ličnu kartu s prebivalištem, og opasnosti od ugrožavanja sigurnosti. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je ranije da je država Srbija zabranila sve skupove u Hrtkovcima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije