Sud smanjio kaznu Srbijancu koji je za 15 hiljada eura prodao svoju kćer

0
Radiosarajevo.ba
Sud smanjio kaznu Srbijancu koji je za 15 hiljada eura prodao svoju kćer
Foto: Unsplash / Ilustracija

Državljaninu Srbije Vasiliju H. u Italiji je smanjena kazna zatvora na koju je bio osuđen jer je svoju, tada trinaestogodišnju, kćerku, prodao za 15.000 eura.

Kako prenosi Firenza today, Vasilije H. više nije u klasičnom zatvoru, već je prebačen u kućni sa elektronskim nadzorom.

Vasilije H. bio je osuđen na 13 godina robije jer je utvrđeno da je svoju kćerku prodao za ugovoreni brak. On se na presudu žalio, a sud je prihvatio žalbu i smanjio mu kaznu na osam godina i osam mjeseci.

Afan Kalamujić: Bosna i Hercegovina bi mogla ostati bez milijardu eura

Afan Kalamujić: Bosna i Hercegovina bi mogla ostati bez milijardu eura

U presudi je navedeno da je olakšavajuća okolnost to što je on postupao u skladu sa tradicijom etničke grupe kojoj pripada.

Kako mediji podsjećaju, za priču se saznalo kada je djevojčica igrajući video igricu u razgovoru sa virtuelnim prijateljem ispričala u kakvim uslovima živi.

Djevojčica koju je otac prodao danas ima 22 godine, piše Srpska info.

Ona više nije u kontaktu sa ocem, a interesantno je da ne živi u Firenci, već da se odselila i otpočela zajednički život sa dečkom koji joj je pomogao da se oslobodi i prijavio slučaj policiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije