Stravično: Muškarac zatočio majku dvoje djece i danima je silovao

Radiosarajevo.ba
Stravično: Muškarac zatočio majku dvoje djece i danima je silovao
Piskpost.com / Ilustracija
Danijel J. (28), osumnjičen za silovanje žene (25) i protupravno oduzimanje slobode, završio je u istražnom zatvoru Remetinec na mjesec dana kako ne bi mogao utjecati na svjedoke ili ponoviti nedjelo.

Kako piše portal 24sata, sumnjiče ga da je početkom decembra putem Facebookea upoznao ženu (25) koju je, nakon dopisivanja, zatražio da mu pošalje fotografiju svog tijela. Žena mu je, unatoč, sramu poslala fotografiju gornjeg dijela tijela u kojem je bila u grudnjaku. Nakon toga Danijel J. zaprijetio joj je da će fotografiju objaviti na društvenoj mreži ako mu ne pošalje fotografiju intimnog dijela tijela.

Žena mu je poslala fotografiju svoje vagine, a ucjenjivač joj je zaprijetio da će, ako ne dođe u Zagreb, njezinu nagu fotografiju poslati njenom partneru. Prijetio joj je i da će, ako ne dođe, ubiti nju, njezino dvoje djece, partnera te partnerove roditelje. 

Uplašena žena je 21. decembra, kada je Danijel J. taksijem došao do nje u malo slavonsko mjesto, pristala s njim autobusom otići u Zagreb. Tokom vožnje nasilnik joj je gurao ruku u gaćice, a ponovio je to i u toaletu na autobuskoj stanici po dolasku u metropolu. Potom ju je odveo u stan i oduzeo joj mobitel.

Nakon dva – tri dana počeo ju je tući šakama po glavi i tijelu. Iako se nesretnica opirala, uz batinjanje ju je skidao i potom silovao. Iživljavanje je trajalo do 26. decembra kada je u stan, nakon obavijesti njezina oca, upala policija. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije