Stravična nesreća u Subotici se desila zbog greške koju prave i mnogi vozači u BiH

Radiosarajevo.ba
Stravična nesreća u Subotici se desila zbog greške koju prave i mnogi vozači u BiH
Foto: Subotica.com / Jezive scene udesa kod Subotice

U teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se jučer oko sedam sati ujutru dogodila na magistralnom putu između Subotice i Bajmoka, poginuli su Jugoslav Pujin (46) iz Subotice i Pajo Peić Tukuljac (55) iz Mišićeva.

Do nesreće je došlo kada je Pujin, s kojim je u vozilu bila supruga Nedeljka, vozeći iz pravca Subotice preticao teretno vozilo, uletio u "makazice" i direktno se sudario sa Pajom Peićem Tukuljcem, koji je dolazio iz suprotnog pravca.

Tragedija u Srbiji: U sudaru tri vozila, poginule dvije osobe

Na mjesta nesreće je stravičan prizor, automobili su potpuno smrskani i prevrnuti na krov

Vozači oba automobila su poginula na mjesta nesreće, dok je Nedeljka lakše povrijeđena i zbrinuta u Opštoj bolnici u Subotici. Na njih je naletilo i treće vozilo, u kome, na sreću, nema povrijeđenih, prenose srbijanski mediji.

Prizor u blizini skretanja za Tavankut ledio je krv u žilama. Dva smrskana i prevrnuta automobila, treći također slupan, koji je odletio na stranu... Na mjesto nesreće odmah su stigle ekipe policije, Hitne pomoći i vatrogasci, koji su pomagali da se iz olupina automobila izvuku tijela nastradalih.

Jezive scene udesa kod Subotice - undefined

Foto: Subotica.com: Jezive scene udesa kod Subotice

Kada su ljudi izvučeni, ljekari su nažalost mogli samo da konstatuju smrt dvojice muškaraca, dok je žena odmah prevezena u bolnicu.

"Gospođa koja je bila suvozač u jednom automobilu je u stabilnom stanju, ima povredu ramena i poslije urađenih analiza bit će puštena na kućno liječenje", kazao je dr Mirsad Maljanović, pomoćnik direktora Opšte bolnice u Subotici.

Stravičnom udesu prisustvovao je veliki broj očevidaca, koji su se u to vrijeme našli na putu. Kako kažu, kolovoz je bio vlažan, a zbog magle je vidljivost bila značajno smanjena. Pravo je, kažu, čudo da je neko uopšte preživeo takvu nesreću.

"Bijela linija se jedva vidjela, mislim da je vidljivost bila jedva 300 metara. Primijetio sam da obilazi, ali sam išao dosta sporije, pa sam uspio da se zaustavim", priča nam jedan od očevidaca, prenosi Espreso i dodao:

Čovjek koji je bio prvi u pravcu ka Subotici i na koga je vozilo naletilo nije imao šansu da izbjegne sudar. Vozilo koje je obilazilo kamion je vjerovatno i proklizalo, a moguće da vozač od magle nije dobro procenio udaljenost drugog vozila. Šta god da je, dva života su ugašena".

Nastradali Pujin je bivši policijac i iza sebe je ostavio dvoje djece. Paju Peića Tukuljca svi pamte kao sjajnog mehaničara i domaćina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije