Jezive scene udesa: Smrskani automobili, vatrogasci sjekli vozila da izvuku tijela

Radiosarajevo.ba
Jezive scene udesa: Smrskani automobili, vatrogasci sjekli vozila da izvuku tijela
Foto: Subotica.com / Jezive scene udesa kod Subotice

U teškoj saobraćajnoj nezgodi na putu Subotica-Bajmok u Srbiji, na oko tri stotine metara od EKO pumpe, iz pravca Subotice, jutros oko 7 sati desila se teška saobraćajna nezgoda u kojoj su dvije osobe iz vozila poginule na mjestu nesreće.

Kako piše subotica.com, u teškoj saobraćajnoj nezgodi učestvovala su tri vozila, koja su pretrpjela ozbiljna oštećenja, a poginuli su muškarci iz Bajmoka i Mišićeva.

Tragedija u Srbiji: U sudaru tri vozila, poginule dvije osobe

Prema prvim informacijama, vozilo iz pravca Subotice je prilikom preticanja direktno udarilo u vozilo iz suprotnog smjera. Na njih je potom naletjelo i treće vozilo.

U ovoj nesreći su poginule dvije osobe, a kako RTS saznaje, povrijeđena je supruga muškarca koji je izazvao nesreću. Ona je prevezena u subotičku bolnicu, ali se za sada ne zna stepen povreda.

Jezive scene udesa kod Subotice - undefinedFoto: Subotica.com: Jezive scene udesa kod Subotice

Na mjestu nesreće poslije policije koja je obezbijedila saobraćajnicu, vrlo brzo je došlo više vozila hitne pomoći i vatrogasaca koji su ukazivali pomoć povrijeđenima i vadili tijela iz smrskanog automobila. 

Jezive scene udesa kod Subotice - undefinedFoto: Subotica.com: Jezive scene udesa kod Subotice

Saobraćaj na tom dijelu puta je zaustavljen, a vozila se preusmjeravaju na Tavankutsku obilaznicu, preko Ljutova.

Saobraćajna policija je obezbijedila put i upućivala vozače da se okrenu i nastave put alternativnim pravcima. To su vozaći automobila većinom prihvatili, međutim stvorila se duža kolona kamiona koji nisu u mogućnosti da okrenu.

Kako je nezvanično rečeno, prekid saobraćaja bi trebalo da traje barem do pola 10. Ukoliko se ranije stvore uslovi za normalizaciju putnog pravca, vozila će se propuštati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije