Stravična nesreća u Srbiji: Točak otpao sa gradskog autobusa i ubio ženu

5
Radiosarajevo.ba
Stravična nesreća u Srbiji: Točak otpao sa gradskog autobusa i ubio ženu
Foto: Telegraf.rs / Nesreća u Srbiji

U Beogradu se dogodila strašna nesreća u kojoj je ženu V.J. (69) udario točak koji je otpao sa gradskog autobusa. Žena je danas, 19. marta, preminula u Urgentnom centru.

Kako je saopćeno iz tužilaštva, I. R. je mehaničar u privatnom preduzeću za saobraćaj "Banbus doo", s čijeg je autobusa na liniji 78 jučer, 18. marta, u Ulici bulevar oslobođenja otpao zadnji lijevi točak i povrijedio dvije žene, od kojih je jedna danas preminula.

Po nalogu dežurnog javnog tužioca Prvog osnovnog javnot tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje I.R. zbog sumnje da je učinio teško djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja. On će, u roku od 48 sati, kako je saopćeno iz tužilaštva, biti priveden na saslušanje.

Bijela kuća ponovila da je SAD protiv izraelskog kopnenog napada na Rafah

Bijela kuća ponovila da je SAD protiv izraelskog kopnenog napada na Rafah

"U zavisnosti od odbrane osumnjičenog biti donijeta odluka da li će u odnosu na istog ovo tužilaštvo eventualno podnijeti prijedlog za određivanje pritvora", saopćeno je iz tužilaštva.

Iz tužilaštva su također naveli da je na lice mjesta nesreće odmah izašao dežurni javni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu radi vršenja uviđaja i izvođenja drugih dokaza a kako bi se utvrdio tačan uzrok nesreće, odnosno da li se u radnjama nekog lica stiču sva bitna obilježja bilo kog krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti.

"Naime, dežurni javni tužilac je u toku uviđaja dao nalog da na lice mjesta odmah izađe vještak radi obavljanja potrebnog vještačenja, kao i nalog da se vozač koji je kritičnom prilikom upravljao autobusom odmah alkotestira i odveze na Urgentni centar radi analize krvi i utvrđivanja da li je upravljao autobusom pod dejstvom alkohola, kao i da se sva povrijeđena lica odvezu na Urgentni centar radi pružanja ljekarske pomoći i utvrđivanja vrste i težine povreda koje su zadobili kritičnom prilikom, kao i da se izuzmu snimci sa nadzornih kamera i fiksiraju svi drugi dokazi na licu mjesta", saopćeno je iz tužilaštva.

Također je, kako se navodi, utvrđen identitet I.R. koje je bio zadužen za dnevni pregled vozila u konkretnom slučaju, odgovornog lica za pregled vozila – mehaničara u preduzeću za saobraćaj "Banbus doo".

"U daljem toku dokaznog postupka ovo tužilaštvo će izvršiti sve potrebne provjere i izvesti raspoložive dokaze, dati nalog da se odrade potrebna vještačenja, ispitati oštećene i eventualne svjedoke očevice, te će u najkraćem roku biti donijeta odluka o daljem postupanju", saopćeno je iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije