Stravična nesreća u Albaniji, poginulo osam osoba

0
Radiosarajevo.ba
Stravična nesreća u Albaniji, poginulo osam osoba
Foto: EPA / Ilustracija/Albanska policija

Automobil se na istoku Albanije srušio u rijeku, pri čemu je poginulo svih osam osoba koje su bile u njemu. Među njima je, smatra se, sedam migranata i jedan lokalac koji je bio vozač, saopštila je albanska policija.

Vozač je izgubio kontrolu i skrenuo u rijeku Vjosa oko 240 kilometara od glavnog grada Tirane. Sve se dogodilo u utorak, 2. aprila, oko četiri sata. Za sedam žrtava se sumnja da su iz trećih zemalja, što je opis koji policija često koristi za migrante.

Albanija nije primarna ruta za migrante, ali koriste je male grupe iz arapskih zemalja ili zemalja Azije kako bi morem stigle do Italije ili kopnom u druge susjedne zemlje.

Europski velikani u utrci za perspektivnog napadača: Arsenal, Milan i Juventus glavni kandidati

Europski velikani u utrci za perspektivnog napadača: Arsenal, Milan i Juventus glavni kandidati

2019. je Albanija postala prva zemlja koja nije članica EU, a koja ima funkcionere Frontexa za upravljanje njenim granicama na jugu i istoku, koje obično prelaze migranti.

Albanski je parlament u februaru odobrio dogovor da zemlja zadrži hiljade tražitelja azila koji su putovali prema Italiji, javlja AP.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije