Stanovnik Petrinje: Izvukao sam majku iz kuće, sekunde su me dijelile od smrti

0
Radiosarajevo.ba
Stanovnik Petrinje: Izvukao sam majku iz kuće, sekunde su me dijelile od smrti
Foto: EPA-EFE / Petrinja

Hrvoje Vidnić je imao 200 godina staru kuću u Petrnji. Majku je izvukao krvave glave. I on i obitelj Dujmović koja je noć provela pored vatre su zahvalne na svoj pomoći: Ponosni smo na ove naše ljude i Hrvatsku.

Hrvoje je sjeo zapaliti cigaretu u parku na glavnom trgu u Petrinji. I onda su se odjednom iza njega upalili božićna svjetla kojima je ukrašen park. Razbila su tamu, ali osvijetlila i njega, piše 24sata.hr.

Prljavih hlača, prašnjave kose, s velikim podočnjacima. Osvijetlila su i ruševine u okolici. Hrvoje je cijeli dan je proveo na čišćenju ostataka onoga što je nekada zvao domom.

"Ne mogu spavati. Prevelik je adrenalin. Za sekundu sam izbjegao smrt. Kada je potres počeo, krenuo sam van. Već je bila pala jedna greda koju sam pokušao prijeći, ali sam skliznuo i skotrljao se pod stol. Isti tren se na stol sručio plafon. Da nisam pao", priča nam potreseno Hrvoje Vidnić (49).

Osvijetljeni i prigodno ukrašeni park je bio čista suprotnost stvarnosti oko njega. I Hrvoje se ogleda kao da ne vjeruje što se dogodilo. Izvlačio je majku koja je ostala zarobljena, piše 24sata.hr.

"Kuća je prostorna i stara 200 godina. Majka je bila u udaljenoj prostoriji, čuo sam je kako viče, ali se nisam mogao probiti kroz kuću do nje. Otišao sam s druge strane. Izvukao sam je i krvarila je iz glave. Nismo imali vode da je operem, prvu pomoć, nisam imao ništa. Uskoro su stigli susjedi i jedna medicinska sestra, na sreću majka je bila lakše ozlijeđena", priča Hrvoje.

Više o ovoj temi možete čitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije