Stanković oduševio gledatelje odabirom novog gosta: 'Konačno neko vrijedan gledanja!'

1
Radiosarajevo.ba
Stanković oduševio gledatelje odabirom novog gosta: 'Konačno neko vrijedan gledanja!'
Foto: HRT / Aleksandar Stanković

Voditelj i urednik Aleksandar Stanković otkrio je na svom službenom Facebook profilu ko će mu biti idući gost u emisiji Nedjeljom u 2, koja je na rasporedu u nedjelju, 23. aprila.

"Nema šanse da skupi 500 lajkova. Najbolji europski glumac (prema izboru Europske filmske akademije) Zlatko Burić-Kićo gost Nu2", napisao je početkom sedmice Stanković na Facebooku, čime je oduševio brojne gledatelje i svoje pratitelje.

Objavu je lajkalo više od 2.700 Acinih pratitelja, a ispod nje su se nizali pozitivni komentari.

Oglasio se SDP: Ovako izgleda prava izdaja - 'vještina' koju je tokom decenija SDA specijalizirala

Oglasio se SDP: Ovako izgleda prava izdaja - 'vještina' koju je tokom decenija SDA specijalizirala

"Genijalan gost", "Odličan glumac", "Ovo se gledati mora", "Više kulture, manje politike", "Konačno neko vrijedan gledanja! "Otkrila sam ga u 'Triangle of sadness' prije par mjeseci! Genijalac", nizali se komentari ispod objave.

Ko je Zlatko Burić? Riječ je o hrvatskom glumcu koji već četiri desetljeća živi i radi u Kopenhagenu u Danskoj. Poznat je po mnogim ulogama u danskoj kinematografiji, ali i u filmovima širom svijeta.

Burić je osvojio europskog Oscara u kategoriji za najboljeg glumca za ulogu ruskog tajkuna Dimitrija u filmu "Trokut tuge" redatelja Rubena Östlunda. Tako je postao prvi hrvatski glumac koji je dobio ovu prestižnu nagradu Europske filmske akademije.

Osim filmske karijere, Burić je poznat i po svojim glumačkim nastupima u kazalištu te kao scenarist, reditelj i producent.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije