Šta se sinoć dešavalo na granici Slovenije: Uhvaćena veća grupa ljudi

4
AA
Šta se sinoć dešavalo na granici Slovenije: Uhvaćena veća grupa ljudi
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Policijski službenici spriječili su državljane Afganistana u nezakonitom prelasku granice prema Sloveniji nakon bijega iz zagrebačkog Prihvatilišta za tražitelje međunarodne zaštite.

Policijski službenici su jučer, 2. decembra oko 22 sata, prilikom provođenja pojačanih aktivnosti po problematici zaštite državne granice i sprječavanja nezakonitih migracija, na željezničkoj postaji u Buzetu uočili veću grupu stranih državljana, među kojima je bilo i djece, kako se pješice kreću u smjeru granice s Republikom Slovenijom, saopćila je Policijska uprava Istarska.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijski su službenici utvrdili kako se radi o državljanima Afganistana i to tražiteljima međunarodne zaštite koji su boravili u Prihvatilištu za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu. Nakon što su ranije tog dana samovoljno napustili prihvatilište, vlakom su pristigli do Buzeta, a namjera im je bila nastaviti dalje pješice, vjerojatno prateći prugu prema Republici Sloveniji, no u tome su ih spriječili policijski službenici”, navodi MUP RH.

Lažna fotografija: Cunami - Rulof se nije potpisao na sarajevski tramvaj

Lažna fotografija: Cunami - Rulof se nije potpisao na sarajevski tramvaj

Radi počinjenja prekršaja iz Zakonika o Schengenskim granicama, policijski službenici su punoljetnim državljanima Afganistana izdali prekršajne naloge te je osiguran povratak svih osoba u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije