Šta se dešava u Srbiji: Hapšenje poljskih špijuna, snimali vojnu fabriku oružja?

2
Radiosarajevo.ba
Šta se dešava u Srbiji: Hapšenje poljskih špijuna, snimali vojnu fabriku oružja?
Foto: RSE / Šta se dešavalo u Čačku?

Pripadnici policije iz Čačka u Srbiji navodno su danas priveli dvojicu poljskih državljana.

Navodno, oni su neovlašteno pristupili fabrici oružja "Sloboda" zbog sumnje da je riječ o špijunima,

Prema informacijama do kojih su došli mediji u susjednoj zemlji, osobe inicijala J. L. (26) i K. J. (42) snimali su prilazne puteve i fotografisali poznatu kompaniju, koja je jedna od najvažnijih u lancu namjenske industrije u Srbiji.

Vijećnica slavi svoj 128. rođendan: Pogledajte zadivljujuće detalje na sarajevskoj ljepotici

Vijećnica slavi svoj 128. rođendan: Pogledajte zadivljujuće detalje na sarajevskoj ljepotici

Kada su pripadnici službe obezbjeđenja krenuli da im prilaze, počeli su da bježe ali su sustignuti i zadržani u prostorijama fabrike do dolaska policije.

Utvrđeno je da su u Čačak došli još 8. maja, a u mobilnim telefonima su im pronađeni snimci prilaznih puteva kompaniji "Sloboda" AD, ali i dvije fotografije unutrašnjosti ovog vojnog objekta.

Kako prenose izvori iz istrage srbijanskih medija, oni su se nevješto branili da su fotografisali prirodu i da nisu znali da je riječ o vojnoj fabrici. Određeno im je zadržavanje od 48 sati, a istraga je u toku.

Obavještajne službe iz Srbije su utvrdile da su iz ove države stizali mailovi u kojima je navođeno da se u avionima Air Srbije na letovima za Moskvu nalaze podmetnute bombe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije