Šta radi Miroslav Lajčak na Kosovu?

2
Radiosarajevo.ba
Šta radi Miroslav Lajčak na Kosovu?
Foto: AA / Miroslav Lajčak

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograd i Prištine, Miroslav Lajčak, izjavio je danas glavni razlog njegove posjete Kosovu priprema za sastanak premijera privremenih institucija Aljbina Kurtija i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Primarna svrha ove posete je priprema za prvi sastanak premijera Kurtija i predsednika Vučića na visokom nivou, koji će biti održan za nekoliko dana u Briselu", rekao je Lajčak na konferenciji za novinare u Prištini.

Kako je naveo, u rukovodstvu EU i državama članicama, vodila se diskusija između 27 ministara vanjskih poslova prije nekoliko dana.

"Sledeća diskusija biće 22. juna, u oktobru će biti samit o zapadnom Balkanu i sva ova reforma bit će iskorišćena za unapređenje evropske agende, uključujući Kosovo", rekao je Lajčak.

On je izrazio nadu da će dijalog biti u korist za obje strane i da će biti napretka u normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije