Šta je veće zlo: Čokolada iz Srbije ili Kitarović s ustaškom zastavom

Fena
Šta je veće zlo: Čokolada iz Srbije ili Kitarović s ustaškom zastavom
/ Facebook
Izjava hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović o čokoladama srpske firme 'Pionir', koje je uz svoju fotografiju dijelila u paketu djeci u Dubrovniku, izazvala je niz oštrih reakcija u Srbiji.

Srbijanski ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić ocijenio je da proizvodi iz Srbije nisu dobrodošli u Hrvatskoj, ustvrdivši kako na to upućuje reakcija hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

“Izjava predsjednice Hrvatske je nedemokratska, neeuropska i neekonomska. Takav nastup jasno govori da srpski proizvodi nisu dobrodošli u Hrvatskoj”, izjavio je Ljajić agenciji dodavši da su čokoladice o kojima je govorila hrvatska predsjednica "proizvedene u multietničkoj Subotici, gdje živi najveći postotak Hrvata u Srbiji".

Ljajić je upitao “o kakvoj normalizaciji u regiji se može govoriti ako etničku netrpeljivost izaziva čak i jedna čokoladica”, samo zato što je proizvedena u Srbiji.

Ljajiću se u oštrim ocjenama pridružio i kolega iz vlade Aleksandar Vulin, ministar rada i socijalne skrbi, nazivajući gest hrvatske predsjednice "ružnim primjerom mržnje prema jednom narodu" i "neshvatljivim rasizmom".

"Teško je naći ružniji primjer mržnje prema jednom narodu. Ne mogu razumjeti kako je to čokolada proizvedena u Srbiji veće zlo od ustaške zastave pod kojom se Kitarović nedavno slikala, a zbog čega se nije ispričala, kao što nije osjetila potrebu da se ispriča ni zato što se na jasenovačkom stratištu pojavio spomenik na kojem piše ustaški pozdrav Za dom spremni", rekao je Vulin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije