Šta Aleksandar Vulin ima od imovine u Americi: "Dio je međunarodnog organizovanog kriminala"

4
Radiosarajevo.ba
Šta Aleksandar Vulin ima od imovine u Americi: "Dio je međunarodnog organizovanog kriminala"
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije / Aleksandar Vulin

Agencija za sprečavanje korupcije SAD saopštila je da se svi izveštaji o imovini i prihodima direktora BIA Aleksandra Vulina nalaze na njihovoj internet prezentaciji, uz napomenu da su javni funkcioneri dužni da u izvještaju o imovini i prihodima navedu imovinu i prihode i u zemlji i u inostranstvu.

Nakon odluke američkog Ministarstva finansija da uvede sankcije Aleksandru Vulinu, uslijedilo je obrazloženje da je Vulin umiješan u 'međunarodni organizovani kriminal, ilegalnu trgovinu narkoticima i zloupotrebu javne funkcije'.

Istovremeno, iz SAD su poručili da će sva njegova imovina u Americi biti blokirana.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

"Sva imovina i interesi u imovini gore opisane osobe koja se nalazi u SAD su blokirani i moraju biti prijavljeni OFAC. Pored toga, blokirana je i sva imovina koja je više od 50 posto u vlasništvu SAD i ako jeste, šta posjeduje od imovine, odgovra da su svi izvještaji o imovini i prihodima koje je Aleksandar Vulin obrađeni i objavljeni na internet prezentaciji Agencije u skladu sa članom 73. Zakona o sprečavanju korupcije.

 sankcionisane osobe, indirektno ili direktno", navodi se u obrazloženju.

Agenciji za sprečavanje korupcije na pitanje da li je direktor BIA prijavio da posjeduje imovinu u"Navedenim članom propisano je da su iz izvještaja o imovini i prihodima na internet prezentaciji Agencije javno dostupni sljedeći podaci: ime i prezime javnog funkcionera, javna funkcija koju vrši, izvor i visina neto prihoda javnog funkcionera koje prima iz budžeta i drugih javnih izvora, pravo korišćenja stana za službene potrebe, izuzev adrese na kojoj se stan nalazi, pravo svojine ili pravo zakupa na nepokretnosti, izuzev adrese na kojoj se nepokretnost nalazi, pravo svojine ili pravo zakupa javnog funkcionera na pokretnim stvarima koje podležu registraciji, izuzev njihovog registarskog broja, depoziti u bankama i drugim finansijskim ustanovama bez naziva banke ili druge finansijske ustanove i bez navođenja vrste i broja računa i iznosa sredstava na računima, podatak o akcijama i udjelima u pravnom licu i pravnom licu u kome navedeno pravno lice ima više od 3 posto udjela ili akcija i djelatnost preduzetnika.

Tužilaštvo Srbije od SAD traži dokaze o sankcijama za Vulina. Vučić: 'Pa nije kokain kod njega'

Tužilaštvo Srbije od SAD traži dokaze o sankcijama za Vulina. Vučić: 'Pa nije kokain kod njega'

Takođe, napominjemo da u skladu sa odredbom člana 71. stav 3. Zakona o sprečavanju korupcije, javni funkcioneri su dužni da u izvještaju o imovini i prihodima navedu imovinu i prihode i u zemlji i u inostranstvu", navodi se u odgovoru, piše Nova.

Aleksandar Vulin našao se pod sankcijama SAD, a optužen je da je umiješan u međunarodni organizovani kriminal, ilegalnu trgovinu narkoticima i zloupotrebu javne funkcije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije