Milici 'Zavetnici' i njenoj stranci zabranjen ulaz u Hrvatsku: Propao im plan putovanja

5
Radiosarajevo.ba
Milici 'Zavetnici' i njenoj stranci zabranjen ulaz u Hrvatsku: Propao im plan putovanja
Foto:Instagram / Milica Zavetnica

"Zavetnici", stranka koja je na nedavno održanim izborima ušla u parlament Srbije, inače poznata po svojim ekstremno desničarskim stavovima i predsjednici stranke Milici Zavetnici, saopćila je da je izaslanstvu zastupničkog kluba te stranke zabranjen ulazak u Hrvatsku, kao i da su zadržani na graničnom prelazu.

Izaslanstvo stranke rano jutros posjetilo je kompleks logora Jasenovac, gdje su bili na liturgiji u samostanu, nakon čega su krenuli u Donju Gradinu, dio logora Jasenovac koji se nalazi u Bosni i Hercegovini. Na putu nazad u Hrvatsku, lokalna granična policija zaustavila je tri automobila u kojima su se nalazili zastupnici "Zavetnika" te su zadržani na graničnom prelazu, piše direktno.hr.

"Informisani su da im je 3. juna zabranjen ulazak na teritorij Hrvatske, što je paradoksalno, jer je skupina zastupnika "Zavetnika" jutros nesmetano prešla državnu granicu u Batrovcima i ušla u Hrvatsku", navode iz stranke.

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Dodali su da su planirali sastanak njihove delegacije s episkopom pakračko-slavonskim Jovanom, ali su bili zbog spleta okolnosti prisiljeni otkazati taj posjet i, ako budu pušteni, vratiti se u Srbiju alternativnim putem.

U saopćenju se navodi da je izaslanstvo parlamentarnih zastupnika "Zavetnika", "bilo u pratnji određenih vozila tokom čitavog puta u Jasenovac", a da je to uočeno tokom boravka u samostanu u Jasenovcu, ali i kasnije, na putu prema Donjoj Gradini.

"Riječ je o brutalnoj političkoj represiji nad poslanicima Srpske stranke "Zavetnici", koji na ovaj način krše osnovna prava i onemogućuju slobodu kretanja isključivo zbog svojih političkih stavova. Očito je da su neki u Zagrebu jako uznemireni što se "Zavetnici" bore za interese i prava svoje zemlje, srpskog naroda, pa nas na ovaj način pokušavaju zastrašiti i ušutkati", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije