Srceparajuća ispovijest Nenada Periša: Ne znam je li ovo samo san...

0
Radiosarajevo.ba
Srceparajuća ispovijest Nenada Periša: Ne znam je li ovo samo san...
FOTO: Screenshot / Nenad Periš

Sa današnjim danom navršilo se tačno mjesec dana od misterioznog nestanka mladića iz Splita, Mateja Periša u Beogradu.

Naime, on je u noći sa 30. na 31. decembar prošle godine izašao iz kluba Gotik u kojem je bio sa svojim prijateljima i otišao van. Nadzorne kamere sa nekih objekata su ga snimile kako trči beogradskim ulicama u majici kratkih rukava.

Na jednom od snimaka može se vidjeti Matej kako moli taksistu da se zaustavi, što je ovaj odbio, a nakon toga mu se gubi svaki trag.

Potraga za izgubljenim ljubimcem u Sarajevu, nagrada 2.000 KM

Potraga za izgubljenim ljubimcem u Sarajevu, nagrada 2.000 KM

Policijski službenici iz Srbije, ali i Hrvatske već mjesec dana su angažovani u cilju potrage za njim, ali ona je do dana današnjeg bezuspješna.

Nenad Periš je naglasio kako mu je iz MUP-a Srbije obećano da će se potraga nastaviti dok se Matej ne pronađe i da mu to "u cijeloj muci daje snagu", te da osjeća podršku i novinara i građana da se slučaj riješi.

"Osjećam podršku, stvarno, kako vaših kolega novinara i tako i običnih građana koje susrećem na ulici. Nisam nigdje osjetio nekakav drukčiji pristup. Svima iskreno hvala. Ja mislim da ta pozitivna energija koja se razvila u ovom teškom trenutku da će na kraju pobijediti i da ćemo svi biti sretni”, kazao je.

Periš je za TV Tanjug ispričao kako vrijeme u Beogradu provodi kontaktirajući s policijom, da kao vjernik odlazi u crkvu, komunicira sa porodicom u Splitu i odgovara ne telefonske pozive vezane za nestanak njegovog sina, objavila je agencija Tanjug.

"Najteže mi je jutro poslije noći i buđenja iz nečega što ne znam da li je san. Popodne imam misu i molitvu. Svaki dan hiljadu puta rekonstruiram događaj ispočetka. Pričam sa mojima kući i tako. Muka. Borba”, rekao je Periš.

Naveo je kako još ne razmišlja napustiti Beograd već da će u glavnom gradu Srbije ostati dok bude osjećao da je to potrebno.

"Još imam vjere i dok vidim da sam potreban ovdje, da policiji dajem podršku, da osjećam da trebam biti tu, ja ću biti", istaknuo je Nenad Periš za TV Tanjug.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije