Srbijanski ratni zločini: Silovatelju Jekiću osam godina zatvora!

Radiosarajevo.ba
Srbijanski ratni zločini: Silovatelju Jekiću osam godina zatvora!
Foto: N1 / Vrhovni sud Hrvatske

Pero Jekić pravomoćno je osuđen na osam godina zatvora zbog ratnog zločina nad civilima, odlučio je Vrhovni sud Hrvatske, potvrdivši tako prvostupanjsku presudu, koju je lani donijelo vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod presjedanjem sudije Dražena Kevrića.

Jekića se teretilo da je u julu 1991. kao pripadnik srbijanskih paravojnih postrojbi, koje su ušle u Hrvatski Čuntić u jednoj od kuća silovao ženu koja je u to vrijeme imala 54 godine.

Silovala su ju i dvojica pripadnika te jedinice. Jedan je u međuvremenu preminuo dok je drugi do danas ostao nepoznat.

Dok ju je Jekić silovao, njegovi suoptuženici su tukli njezinog muža, zabijajući mu nož u glavu i tijelo, te ga pitali što “Srbin radi u ustaškom selu”. Oko vrata su mu vezali konop i rekli mu da se objesi.

Jekića se teretilo za još jedan bezuspješni slučaj silovanja. On je tokom istrage ispitan molbenim putem jer živi u Srbiji. Negirao je djelo, te je tvrdio da on tog dana uopće nije bio u Hrvatskom Buntiću.

Jekićeva žrtva opisala je događaj, kazavši da su tog dana u selo ušli pripadnici srbijanskih paravojnih postrojbi. Jedna je grupa pretražila njezinu kuću i otišla, nakon čega je došao Jekić sa Stevom Karaicom i još jednom nepoznatom osobom:

"Jekić je tražio da ja s njim idem pregledati kuću. Moj se muž usprotivio, kazao je da će on ići s njim. No Jekić mu nije dao. Odveo me na kat i naredio mi da legnem i skinem se. Molila sam ga da to ne radi jer mu ja mogu biti majka. No, on me nije poslušao. Nakon što je završio, rekao mi je ostanem ležati jer će doći i drugi. I došli su", svjedočila je žrtva, piše Večernji list.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije