Srbijanski opozicioni lider najavio izbore: Mi nemamo drugog izbora nego da nastavimo da se borimo

0
Radiosarajevo.ba
Srbijanski opozicioni lider najavio izbore: Mi nemamo drugog izbora nego da nastavimo da se borimo
Foto: AA / Izbori u Srbiji

Narodni poslanik i lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta je na današnjoj konferenciji za medije pozvao sve opozicione stranke da odustanu od bojkota i izađu na izbore.

Ćuta je konferenciju započeo apelom ostatku opozicije ističući krucijalnu važnost zajedništva u narednom periodu:

"Jedino što tražimo od svih kolega i ostalih koji čine nešto u ovoj zemlji jeste da se urazumimo, jer jedino zajedno možemo doći do cilja da ova zemlja bude slobodna i da ovo društvo konačno dođe do slobode poslije dvanaest godina ove agonije."

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

Zatim je Ćuta najavio lokalne izbore i pozvao stranke opozicije da odustanu od bojkota:

"Mi smo realno bliži izborima na svim nivoima i ako pitate za stav Ekološkog ustanka mora da se ide na izbore. Zato poziv svima, poziv Kreni Promeni svim ekološkim opcijama, svim pojedincima da se spremamo za izbore i da se spremimo za 2. juna. Ta odluka još uvijek nije donijeta, večeras će biti ponavljam ta odluka mora biti zajednička. Mi nemamo drugog izbora nego da nastavimo da se borimo", rekao je na današnjoj konferenciji. 

Izlazak na lokalne izbore najavljene za 2. juni, za sada podržavaju: Narodni pokret Srbije, Zeleno-lijevi front, Ekološki ustanak, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije, dok su protiv bili Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, Srbija Centar i Zajedno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije