Srbijanski narko-bos likvidiran u samoizolaciji

Radiosarajevo.ba
Srbijanski narko-bos likvidiran u samoizolaciji
Agencije / Kolumbija

Dejan Stanimirović (45), zvani Markos, za kojim je tragao Europol zbog sumnje da je švercovao drogu u Njemačku i Španiju, ubijen je u srijedu u gradiću Gvamal u Kolumbiji.

Kako prenose srbijanski mediji, Stanimirović je bio jedan od najtraženijih pripadnika Balkanskog kartela u Evropi. Istražitelji su najprije sumnjali da je on nastradao tokom igre ruskog ruleta u kući šefa bivše paravojne formacije i narko-bosa Hosea Vincentea Rivere, zvanog Vojnik. Međutim, istraga je ubrzo promijenila pravac. 

"U Portugalu se vodi postupak protiv njega zbog 3,5 tone hašiša. Također, prije desetak godina Njemačka i Španija istraživale su ga zbog sumnje da je finansirao pošiljku kokaina namjenjenu Evropi", prenijeli su kolumbijski mediji.  

Stanimirović, za kojim je na snazi bila potjernica zbog trgovine drogom, u Kolumbiju je ušao 16. februara iz Ekvadora. Namjeravao je da se vrati u Evropu, ali kako su aerodromi širom Evrope zatvoreni zbog koronavirusa, a i u Kolumbiji je na snazi mjera samoizolacije, ostao je u kući Rivere i iz nje nije izlazio 15 dana, otkrili su izvori iz istrage..

Sumnja se da je hitac u Srbina poslije svađe ispalio upravo Rivera, a kad je policija došla da izvrši uviđaj, izbio je pravi rat između policije i Vojnikovih ljudi,.

U kući u kojoj se zločin dogodio, prema navodima policije, poslije vatrenog obračuna uhapšeno je petero ljudi, tri žene i dva muškarca, među kojima je navodno još jedan Srbijanac, čiji identitet nije saopćen. Na saslušanju, oni su navodno priznali da nije istina da su igrali ruski rulet i da su se tako samo upucali, već su naveli da su zapravo Rivera i Stanimirović poslije svađe pucali jedan u drugog.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije