Srbijanski mediji: Hrvatski diplomat pijan urlao i vrijeđao u restoranu

1
Radiosarajevo.ba
Srbijanski mediji: Hrvatski diplomat pijan urlao i vrijeđao u restoranu
Foto: Pexels / Restoran / Ilustracija

Srpski mediji objavili su vijest o navodnom incidentu u subotičkom restoranu u koji je izazvao savjetnik Generalnog konzulata Hrvatske u Subotici Zdravko Vincelj.

Kako navode srpski mediji, Vincelj je u vidno alkoholiziranom stanju urlao i vikao, udarajući rukama o stol i nepovezano pričajući, zbog čega su ostali gosti napustili restoran u Subotici.

"Vincelju i inače nije teško iznervirati se, ali ovog puta je doslovno pobjesnio nakon višeminutne rasprave koju je prije incidenta imao s predstavnicima delegacije svoje zemlje, koji su tih dana boravili u Srbiji, a on ih je sreo u restoranu", navodi izvor za Alo!.rs.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Prema njihovim navodima, nakon rasprave demonstrativno je ustao od stola, sjeo za drugi sto i počeo vikati i obraćati se gostima koji su se u tom trenutku nalazili u restoranu, ali i hrvatskoj delegaciji.

"Vikao je na sav glas da su oni klasične budale, da su Indijanci i sramota za Hrvatsku. Onda se busao u grudi da im lako može srediti otkaze jer ima dobre kontakte i veliki politički utjecaj u Hrvatskoj. Navodno je, nakon što je izašao iz restorana na ulici radio scene i vikao kako je on sada glavni u konzulatu jer je konzul na odmoru te da može raditi i ponašati se kako hoće. Po ulasku u službeni auto, koji je navodno parkirao na mjestu gdje je to strogo zabranjeno, u pješačkoj zoni, krenuo je u rikverc, udario u drvo i pritom oštetio vozilo'', navodi Alo!.rs.

Istaknimo kako je Generalni konzul u Subotici, Velimir Pleša, prenosi Direktno.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije