Srbijanski glumac na respiratoru: Stanje nije dobro, bori se za život

2
Radiosarajevo.ba
Srbijanski glumac na respiratoru: Stanje nije dobro, bori se za život
FOTO: Screenshot / Marko Živić na respiratoru

Poznati srbijanski glumac Marko Živić priključen je jučer na respirator.

Ljekari kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović" bore se za njegov život koji je ugrožen usljed posljedica koronavirusa, prenose srbijanski mediji.

Živić je već tri sedmice na bolničkom liječenju, prije sedam dana je kiseonik primao preko maske, međutim, doktori su ipak sada morali da ga intubiraju.

Skandalozno obraćanje Cvijanović na sjednici NSRS: "U BiH postoji radikalni islamistički pokret"

Skandalozno obraćanje Cvijanović na sjednici NSRS: "U BiH postoji radikalni islamistički pokret"

Marku je saturacija počela da pada i svi parametri su mu bili veoma loši, posebno krvna slika, pa su doktori morali da ga priključe na respirator.

"Marku je saturacija počela da pada i svi parametri su mu bili veoma loši, posebno krvna slika. Ima obostranu upalu pluća, a dodatnu komplikaciju mu je napravila bakterija digestivnog trakta. S obzirom na to da je on pre nekoliko godina operisao rak jednjaka i želuca, bakterija je pogoršala njegovo kompletno zdravstveno stanje. Nadamo se da će uspjeti da pobijedi koronu, ali doktori su nam otvoreno rekli da je u veoma lošem stanju. Mi se svi uzdamo u to da je Marko veliki borac i da mnogo voli život ", kaže jedan od Markovih prijatelja.

Inače, Živić je nakon pozitivnog PCR testa primljen u bolnicu, dobio je adekvatnu terapiju, na koju je dobro reagovao. Na lični zahtjev pušten je na kućno liječenje, međutim, kako je koronavirus nepredvidiv, njegovo zdravstveno stanje se preko noći pogoršalo, pa je ponovo primljen u bolnicu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije