Srbijanska manekenka umrla u najgorim mukama: Ubica poslije svirepog zločina ostavio jezivu poruku

4
Radiosarajevo.ba
Srbijanska manekenka umrla u najgorim mukama: Ubica poslije svirepog zločina ostavio jezivu poruku
Foto: Društvene mreže / Vladislava Červenko i Darijan Musić

Darijan Musić 12. novembra 2012. godine u svom stanu u Novom Sadu nasmrt je pretukao svoju djevojku, manekenku Vladislavu Červenko.

Ovaj zločin ostat će upamćen kao jedan od najsvirepijih, budući da je ubica djevojci nanio najmanje 50 udaraca i da na njenom tijelu nije bilo nijednog mesta na kojem nije bilo povrede.

Musić je osuđen prije devet godina na tada maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina, i to zbog krivičnog djela teško ubistvo sa umišljajem na svirep način, a izričuću presudu, predsjedavajući sudija Tamara Radović rekla je da je Musić sa umišljajem ubio svoju djevojku tako što joj je zadao najmanje 50 udaraca šakama i metalnom šipkom po tijelu.

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

"Musić je žrtvi nanio udarce koji su izazvali patnju, a to je i želio", rekla je Radović i navela da je tokom završne riječi "neko primijetio i da na tijelu žrtve nema nijednog mjesta koje nije bilo zahvaćeno povredama”. Prema riječima sudije, Vladislava je trpjela bolove velikog intenziteta. Na skali od 0 do 10, bolovi su iznosili između osam i devet stepeni, a nakon desetak minuta je preminula zbog gubitka krvi. Žrtva je tako preminula u mukama – ukazala je Radovićeva.

Javnost je tada bila zgrožena brutalnošću zločina, ali je i policija je ostala u šoku zatečenim prizorom u stanu - krv se nalazila svuda, dok je tijelo nesretne djevojke pronađeno na podu.

Posebno karakteristično za monstruozni zločin je što je Musić javno na Facebooku priznao da je ubio Vladislavu.

On je napisao da mu cilj nije bio da ubije djevojku?!, da mu je priznala da ga je varala dok je bio u zatvoru, a prijetio je i da će izvršiti samoubistvo.

"Volim je i tako mrtvu, hladnu i zgrčenu. Voljet ću je zauvijek više od sebe i svega! Voli i ona mene i dalje, mi smo nešto posebno. Ali j*g bog je opet imao us*an plan za mene… Mrzite me, imate i razlog, ja ću je opet voljeti!!! Saučešće porodici, nisam htio j*g, izjednačiću sad. Prenesite saučešće mojoj mami", napisao je.

Osuđeni se poslije izvršenog djela, prema riječima sudije, ponašao vrlo svrsishodno, jer je otišao da provjeri sigurnosnu kameru da li je nešto snimila i pripremio je ruksak za bjekstvo. Vještaci su, dok je Musić bio na posmatranju, utvrdili da on ignoriše tuđa osjećanja.

"Optuženi se branio nesjećanjem, ali za to nema nikakvog medicinskog osnova i opravdanja, jer se sjeća svega u životu što je doživio, osim tog slučaja, što je, smatramo, odbrana sračunata ka umanjenju kazne", rekla je Radović.

Vještak dr. Radenko Vuković je prilikom svjedočenja na sudu ukazao na to da su povrede bile toliko intenzivne da je nesretna Vladislava sigurno trpjela veliki bol, i to do smrti. Zbog brutalnosti povreda, sirota djevojka je dobila grč u grlu, pa čak nije mogla ni da doziva u pomoć.

"Povrede kod Vladislave nađene su kako na prednjim, tako i na zadnjim i bočnim dijelovima tijela. Kada su povrede nanošene šakama, nogama, stopalima ili tupim predmetom, ne može se tačno odrediti u kojem su položaju u tim trenucima bili napadač i žrtva. Može se pretpostaviti da je ona padala od siline udaraca, ali da li je okrivljeni podizao pa ponovo udarao, to se ne može sa sigurnošću utvrditi", odgovorio je sudski vještak na jedno od pitanja tužioca, piše Blic.rs.

Jedna od najtežih povreda na tijelu Vladislave Červenko svakako je rascjep jetre do koga je došlo usljed jednog ili više izuzetno snažnih udaraca u tijelo. Po obdukcionom nalazu, jetra ubijene djevojke je raskidana u više pravaca, pri čemu je razderotina prečnika preko deset centimetara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije