Srbijanac uhvaćen na granici sa 200.000 tableta

0
Radiosarajevo.ba
Srbijanac uhvaćen na granici sa 200.000 tableta
FOTO: Arhiv / Ilustracija

Pripadnici Policijske uprave vukovarsko-srijemske proveli su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim državljaninom Republike Srbije zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Kako prenosi Index.hr., 14. februara u 8.20 sati na ulazu u Republiku Hrvatsku, na graničnom prijelazu Ilok, carinski službenici su tokom redovne granične kontrole teretnog i priključnog vozila srbijanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 27-godišnji državljanin Srbije pronašli lijekove koji se nalaze na popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga.

Tokom provedenog kriminalističkog istraživanja pronađeno je i oduzeto ukupno 200.000 raznovrsnih psihotropnih tableta. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policajci su osumnjičenog 15. februara predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a krivičnu prijavu su dostavili nadležnom državnom odvjetništvu.

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije