Srbijanac pao zbog otmice tri žene: Primoravao ih na prostituciju

0
Radiosarajevo.ba
Srbijanac pao zbog otmice tri žene: Primoravao ih na prostituciju
Foto: Twitter / Srbijanska policija / Ilustracija

Niška kriminalistička policija, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom i državnim organima republike Francuske, uhapsila je danas Nišliju A. M. (47) u Nišu.

Sumnja se da je, kako je saopćila niška Policijska uprava izvršio dva krivična djela otmica iz člana 134 stav 3 u vezi stave 1 Krivičnog zakonika u saizvršilaštvu i krivično djelo otmica iz člana 134, stav 4 u vezi stava 1 i 3 Krivičnog zakonika u saizvršilaštvu.

"On se sumnjiči da je 2002. godine sa još dvojicom muškaraca na teritoriji republike Francuske, oteo tri žene koje su primoravali na prostituciju i prema kojima su postupali na svirep način, uslijed čega je jedna od njih preminula", navela je Policijska uprava u Nišu.

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Kako piše Telegraf.rs, A. M. je sa još dvojicom srbijanskih državljana Z. R. i B. N. na teritoriji Pariza i Tuluza oteo jednu tada dvadesetsedmogodišnju Francuskinju, Ukrajinku staru 25 godina i Francuskinju srbijanskog porijekla, također dvadestpetogodišnjakinju.

"Oni su djevojke držali u jednom hotelu, primoravali ih na prostituciju i mučili ih. Francuskinja srbijanskog porijekla je od posljedica torture preminula. Francuska policija ih je razotkrila, B. N. je pravosnažno osuđen u Francuskoj, Z. R. je preminuo dok je A. M. uspio da umakne i skriva se dvadeset godina", navode sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva A. M. je određen pritvor do 30 dana nakon čega će sa krivičnom prijavom biti priveden nadležnom tužiocu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije