Balkanac i njegova supruga "zaglavili" u Brazilu: Uplašeni smo

Radiosarajevo.ba
Balkanac i njegova supruga "zaglavili" u Brazilu: Uplašeni smo
Foto: Blic.rs / Aleksandar i Karoline

Borba protiv koronavirusa zbližila je, ali nažalost i rastavila mnoge porodice širom svijeta zbog karantina i zatvaranja granica. Pred takvom dramom nalazi se i Aleksandar C. koji ne može da se vrati u Srbiju sa suprugom Karolineom, koja je iz Brazila, piše Blic.

Kada su početkom godine otišli u Brazil, nisu ni slutili da će im se trosedmični odmor pretvoriti u troipomjesečnu neizvjesnost.

Radili su kao menadžeri u jednoj kompaniji u kineskom gradu Julin, a na odmor otišli 21. januara kod Karolineine majke.

"Tada nismo ni čuli za virus korona. Imali smo sreće da se izvučemo iz Kine na vreme. Ali sada je u Brazilu veliko žarište. Dnevno je više od 6.000 zaraženih i iz dana u dan je sve gore. Jako smo uplašeni", ispričao je Aleksandar.

Dodao je da su tek sada u velikoj nevolji.

"Već tri i po meseca smo u Brazilu, potrošili smo skoro celu ušteđevinu iz Kine, a ženina majka ne može da nas izdržava. Zato hoćemo da se vratimo u Srbiju gde se situacija smiruje, a i moji roditelji mogu da nam pomognu. Možda možemo u Srbiji i da nađemo posao", rekao je Aleksandar.

Međutim, veliko je pitanje da li će oboje moći da se vrate u Srbiju.

"Kontaktirali smo ambasadu Srbije u Brazilu i rekli su mi da bih ja možda mogao da se vratim , ali supruga ne može jer nije naša državljanka. Pitam se zašto smo se onda ona i ja venčali 2018. u opštini ako ona kao član porodice ne može da se vrati sa mnom? Gde su tu ljudska prava?!", požalio se on.

Istakao je da bi se vratio autobusom, pristao bi i na karantin samo da s njim dođe i Karoline. Strahuje da bi se u Brazilu mogle zatvoriti granice jer je sve više zaraženih.

"Molim zvaničnike da nam dozvole da se vratimo kući. Poštovaćemo sve mere, bićemo u karantinu koliko god je potrebno", kazao je Aleksandar.

Ispričao je i da u Brazilu nema karantina iako je pandemija na vrhuncu. Jedino ne rade kafići i restorani.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije