Srbija: Žena (38) ubila penzionera (71) - otkriven mogući motiv zločina

3
Radiosarajevo.ba
Srbija: Žena (38) ubila penzionera (71) - otkriven mogući motiv zločina
Foto: Blic.rs / Fatima osumnjičena da je ubila Dragana

Fatima Z. (38) uhapšena je zbog sumnje da je ubila Dragana V. (71) u stanu u Ulici Sime Igumanova na Vračaru, u Beogradu.

Tijelo sa ubodnim ranama od oštrog predmeta pronašao je rođak nastradalog čovjeka, koji je odmah pozvao policiju.

Uhapšena je priznala da je ubila Dragana, a kao motiv ubistva navela je da ju je on primoravao na seksualne odnose, javljaju srbijanski mediji.

Dodik nastavlja s provokacijama: 2. maja najavio sjednicu Vlade RS u Srebrenici

Dodik nastavlja s provokacijama: 2. maja najavio sjednicu Vlade RS u Srebrenici

Osumnjičeni za ubistvo Ivane K.: Policija Jetmira nije našla na prijavljenoj adresi

Osumnjičeni za ubistvo Ivane K.: Policija Jetmira nije našla na prijavljenoj adresi

"Fatima je navodno čistila stan kod starijeg čovjeka, te je brzo locirana. Ona je ispričala svoju verziju priče, a to je da je u jednom trenutku došlo do sukoba, kao i da je on nasrnuo na nju kako bi imali seksualne odnose. Nakon toga mu je ona zadala nožem smrtonosne povrede po tijelu, nakon čega je očistila nož i pobjegla. Sve ove tvrdnje se još uvijek ispituju", navodi izvor blizak istrazi i dodaje da se ne isključuje mogućnost da je motiv bilo i koristoljublje.

Vrata stana su zapečaćena, a tijelo Dragana V. je odvezeno na obdukciju.

Kako su za medije ispričale komšije, Dragan je "bio miran čovjek".

"Nije se družio s komšijama, ali uvijek je bio prijatan čovjek. Nemam ništa ružno da kažem za njega, a tu ženu stvarno nismo viđali. Pitala nas je i policija da damo izjavu ali stvarno niti smo je viđali, niti čuli neku buku i svađu iz stana… Šokirali smo se kada smo čuli da je čovjek ubijen u našoj zgradi", rekao je komšija.

Penzionera su juče oko 11.40 sati u Ulici Sime Igumanova na Vračaru pronašli rođaci, koji su odmah alarmirali policiju.

"Jučer sam ga posljednji put vidio, bio je raspoložen. Ne znam šta se tu dogodilo niti ko ga je našao. Bio je dobar čovjek, ne znamo ko bi mogao da mu naudi", kažu komšije iz zgrade.

Jedna komšinica je rekla da su svi u zgradi uplašeni. Dragana su pronašli na podu stana u krvavoj odjeći.

"Viđali smo neku ženu da dolazi kod njega, ali ne znamo da li je to ta. Nije se čula nikakva svađa. Dragan je stalno pričao o kćerkama i unucima, bio je veseo čovjek", zaključuje ona.

Dragan je živio sam u stanu nakon smrti supruge, a sumnjalo se i da je "čišćenje stana" zapravo bio paravan za neku vrstu emotivne veze. Prilikom hapšenja kod Fatime su pronađeni neki Draganovi predmeti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije