Srbija: Zaraženo devet vojnika novim sojem koronavirusa

Beta
Srbija: Zaraženo devet vojnika novim sojem koronavirusa

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je devet vojnika koji su inficirani na sjeveru Srbije dok su kontrolisali građane prilikom prelaska granice dobro i da se nada njihovom brzom oporavku.

"Imamo i 642 vojnika u samoizolaciji, jer su bili u kontaktu sa obolelima, prati se njihovo zdravstveno stanje", rekao je Vulin za televiziju Pink.

On je naveo da se u privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu nalazi 30-tak pacijenata sa lakšim simptomima i da je disciplina vojnička.

"Ustaje se između 6.00 i 6.30 časova, leže u 22.00, sve je isplanirano, imaju 24-časovni lekarski nadozor", rekao je Vulin.

On je naveo da su kineski ljekari bili izuzetno zadovoljni kako je uređena privremena bolnica na sajmu i primijetili da je to "srpska brzina".

Nema koronavirusa kod migranata

Ministar Vulin izjavio je da nema registrovanih slučajeva novog soja koronavirusa u migrantskoj populaciji i da se oni nalaze u 17 kampova koje obezbjeđuje Vojska Srbije.

"Njima nije dozvoljeno kretanje sem uz posebne dozvole, da odu u nabavku ili zbog medicinskog tretmana", rekao je Vulin, navodeći da i u tim slučajevima migranti imaju pratnju.

Kako je rekao, zbog opasnosti od koronavirusa strogo se kontroliše kretanje migranata kako ne bi došlo do njihovog "mješanja sa stanovništvom".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije