Odluke / Srbija uvodi policijski sat: Osobama starijim od 65 godina zabranjeno kretanje

17. 03. 2020. u 20:41:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 183

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Vlada Srbije donijela odluku da je od sutra ujutro od 10 sati apsolutno zabranjen izlazak licima starijim od 65 godina u urbanim sredinama, a u seoskim sredinama - zabranjen je izlazak licima starijim od 70 godina. Od sutra od 20 do 5 sati ujutro uvodi se zabrana kretanja svim licima, a to znači da niko ne može da bude na ulici, sem organa na zadatku i onih koji imaju radnu obavezu u trećoj smjeni, dodao je.

Izbori se prekidaju, i to je dogovor danas sa učesnicima izbora, naveo je.

Ovo uvodimo da bismo spriječili širenje virusa, istakao je.

Mi hoćemo vas da zaštitimo, ništa više od toga, rekao je Vučić na konferenciji održanoj poslije sjednice Vlade, obraćajući se penzionerima.

Naveo je da će se organizovati sve lokalne samouprave i da će pokušati do svih domova da dođu, preko mladih ljudi. Najavio je da će se otvoriti i specijalni supermarketi za penzionere nedeljom ujutro između četiri i sedam sati kad nema nikog na ulici, po posebnim pravilima, da će im biti obezbeđena maska i razmak između njih, dodao je.

Vojska Srbije će preuzeti sve granične prijelaze, bolnice, migrantske centre, dodao je.

Vučić je rekao da je Srbija molila građane koji žive u inostranstvu da ne dolaze, ali da je oko 45.000 njih došlo u dva dana. "Od 7607 kontrolisanih lica, 5954 je policija pronašla kod kuće i oni su bili u izolaciji, čak 1653 nije pronađeno kod kuće. Ja sada pitam je li moguće da je neko toliko neodgovoran, da se tako ponaša. U Niš korona nam je stigla preko Lugana, u Kikindu preko Milana, Beograd kompletan preko Milana..."

Dodao je da će kazne biti veoma oštre.

Kada se završi borba sa koronom, naveo je, posvetit će se svi politici i dogovoru oko izbora. Rekao je da su se svi, na današnjem sastanku, učesnici izbora saglasili oko toga da o izborima nema reči dok traje epidemija. 

Hrane ima na pretek, kaže Vučić, dodajući da će se nešto i izvesti u region, kako bi susedima pomogli, u prvom redu BiH. Rekao je i da je Sjeverna Makedonija uputila zahtjev, koji će, kako kaže, biti ispunjen.

 

NEMA KOMENTARA