Srbija: Tri osobe preminule u posljednja 24 sata, najmlađa žrtva imala 46 godina

Anadolija
Srbija: Tri osobe preminule u posljednja 24 sata, najmlađa žrtva imala 46 godina

U Srbiji su do 15 časova danas registrovane još 44 osobe oboljele od virusa COVID-19, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 785, dok su u prethodna 24 časa preminule još tri osobe.

Od posljednjeg izvještaja juče, pa do 15 časova testirani su uzorci 622 osobe od kojih je 44 pozitivno i 578 negativno na novi koronavirus.

Do 15 časova, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 3.084 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Kako je na konferenciji za novinare rekao epidemiolog Predrag Kon, u prethodna 24 časa, preminule su još tri osobe, pa je u zemlji od posljedica koronavirusa do sada preminulo 16 osoba.

"Preminula je žena stara 81 godinu u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu koja je imala hroničnu opstruktivnu bolest pluća, u KBC Dragiša Mišović je preminuo 72-godišnji muškarac koji je bolovao od dijabetesa i hipertenzije i muškarac star 46 godina koji je takođe bolovao od dijabetesa i imao kardiološke probleme", kazao je Kon.

Kako je pojasnio, od 16 preminulih - devet je muškog pola, sedam ženskog, a smrtnost je za sada 2,04 odsto.

Prema jutrošnjim podacima, hospitalizovano je ukupno 540 pacijenata, a na respiratoru je 62.

Kako je kazao Kon, 65 odsto pacijenata na respiratorima pripada uzrastu od 25 do 55 godina, a oko 20 odsto preko 50 godina. Najviše oboljelih je u uzrastu radno aktivnih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije