Srbija: Sukob uoči glavnog odbora Demokratske stranke

Radiosarajevo.ba
Srbija: Sukob uoči glavnog odbora Demokratske stranke
PrtScr / Zemun

Uoči održavanja sjednice Glavnog odbora Demokratke stranke došlo je do sukoba prilikom pokušaja članova stranke da uđu u salu "Madlenianuma" u Zemunu.

Branislav Lečić, glumac i član DS i Toša Dimitrijević, član GO Demokratske strane se guraju i prepiru na ulasku u salu.

Kako saznaje Nova.rs do sukoba na vratima Madlenianuma došlo je nakon što djelu članova DS nije dozvoljeno da uđu na sjednicu Glavnog odbora.

“Ne puštaju nikoga iz sekretarijata, jer je privatno zakupljen Madlenijanum. Iznajmili su prostor za “stručno usavršavanje”, a na za Glavni odbor”, rekao je izvor Nova.rs.

Kako dodaje izvor Nove.rs, Darko Simić, član Izvršnog odbora i verifikacione komisije koja treba da zemijeni sekretarijat, prijetio je članovima koji su na vratima Madlenianuma da će “svi biti izbačeni iz stranke”.

“Lutovac je odbio da razgovara sa Goranom Jaićem i Dragoslavom Šumarcem, a Dušan Kostadinović je pozvao Jaića da se obračunaju”.

Prema riječima potpredsednika stranke Dragoslava Šumarca on i Raić su htjeli da se “situacija smiri”, alli da je Lutovac odbio da “pregovara sa bilo kim ko radi za Vučića”.

Više o ovome događaju čitajte OVDJE.

Pogledajte snimak incidenta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije