Srbija oplakuje bivšeg šampiona u boksu koji je umro kao čistač ulica

1
Radiosarajevo.ba
Srbija oplakuje bivšeg šampiona u boksu koji je umro kao čistač ulica
Foto: Telegraf / Tužna sudbina

Tužna vijest stigla je iz Zaječara. Preminuo je bivši šampion Srbije u boksu, Ljubiša Avramelović (64), poslije kraće bolesti. Bio je primjer čovjeka koji se borio časno i pošteno i koji nije odustajao i koji je uvijek ustajao i kada ga život nije mazio, piše Telegraf.

Avramelović je bio petostruki prvak Srbije i dvostruki vicešampion Jugoslavije. Nakon sportske karijere, gdje se borio sa najvećim imenima svjetskog boksa, morao da čisti ulice kako bi zaradio za hljeb pod stare dane.

Živio je u straćari u jako teškim uslovima i brojao je dane do penzije. Nedavno je i dočekao penziju, ali nažalost, u njoj nije mnogo uživao.

Schmidt poručio Čoviću da se smiri, vjeruje da je Dodik razuman: "Pozivam ih da zajedno sjednemo"

Schmidt poručio Čoviću da se smiri, vjeruje da je Dodik razuman: "Pozivam ih da zajedno sjednemo"

Poslije udaraca u ringu je brzo ustajao, ali je najteži udarac dobio od supruge, kada se vratio iz inostranstva, gdje je radio da prehrani porodicu. Kada se vratio, ona se preudala i isterala ga iz kuće.

"Odlućio sam da se vratim '96. godine. Kad, žena se preudala. Našla je drugog, istjerala me napolje. Tri dana sam spavao pored Timoka dok nisam našao stan. Bio je april. Nađem kartone, stavim ih dole, legnem, pokrijem se drugim kartonima."

"Teže udarce u boksu nisam doživio nego taj kada sam došao. To tamo se prebrodi, a ovo ostaje. U boksu sam pao samo jednom i ustao poslije tri sekunde. U životu je bilo udaraca, ali nisam padao. Ja sam bio fajter. Kod mene nada zadnja umire, dok ima tračka nade, ne odustajem. Tako sam i preživio ovo sve", prisjetio se Avramelović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije