Srbija: 12-godišnja djevojčica otela bebu

Radiosarajevo.ba
Srbija: 12-godišnja djevojčica otela bebu
Foto: Blic.rs / Pančevo

Osmomjesečnu bebu M. Z. iz Pančeva, koju je iz kuće u nedelju ujutru ukrala devojčica M. O. (12), pronašao je juče popodne vozač autobusa na liniji Kačarevo-Pančevo , saznaje Blic.

Prema njihovim informacijama, on je čuo da je nestala beba i pozvao je policajce kojima je rekao da se u njegovom autobusu nalazi dijete koje odgovara opisu i starosti.

"Policija je ušla u autobus i u kolicima našla bebu. Pored nje je stajala dvanaestogodišnja devojčica. Dete je pregledano i vraćeno roditeljima. Prvi rezultati istrage govore da je maloletnica otela bebu kako bi sa njom prosjačila po Pančevu", objašnjava izvor blizak istrazi.

Ipak, 12-godišnjakinja je policajcima izjavila da je "ušla u kuću u Pančevu i uzela bebu iz kreveta samo da bi se igrala, jer joj nedostaje društvo".

U nedjelju, oko 7 sati ujutru, roditelji bebe - Ž. Z. (28) i J. N. (35), pozvali su policiju tvrdeći da ju je neko ukrao iz kuće.

Majka je inspektorima rekla da je kćerku tog dana oko četiri sata ujutru nahranila i stavila u krevet pored nje.

Međutim, tri sata kasnije otac je primijetio da djeteta nema. Dramu je nakon nekoliko sati razriješio vozač autobusa koji je vidio bebu u autobusu.

Centar za socijalni rad u Pančevu je obaviješten o krivičnom djelu M. O.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije