'Srbi' zagrebačkog podzemlja planirali ubistva: 'Ako ne možeš njega, odradi mu kćer'

0
Radiosarajevo.ba
'Srbi' zagrebačkog podzemlja planirali ubistva: 'Ako ne možeš njega, odradi mu kćer'
Foto: Jutarnji.hr / Ilustracija

U junu ove godine postavljen je eksploziv pred stan Tomislava Sučića na zagrebačkom Laništu. On je u to vrijeme bio u istražnom zatvoru jer je bio pritvoren u akciji Tebra, a tokom boravka u Remetincu sukobio se s Leo Zdenjakom.

U tom sukobu učestvovao je i Tomislav Sabljo, Sučićev kum, a ti napadi na Zdenjaka, kojeg su Sučić i Sabljo zlostavljali, bili su povod Zdenjaku da smislili paklenu osvetu. Koja je uključivala likvidacije porodica spomenute dvojice, piše Direktno.hr

A u planiranju takve bezobzirne osvete Zdenjaku je pomagao, kako se sumnja, njegov kum Viktor Milaković.

Dramatično obraćanje Macrona: "Vojni, ekonomski i drugi pritisci mogli bi oslabiti i rascjepkati EU"

Dramatično obraćanje Macrona: "Vojni, ekonomski i drugi pritisci mogli bi oslabiti i rascjepkati EU"

Milaković i Zdenjak sada su osumnjičeni da su bili dio zločinačke organizacije koja je planirala više likvidacija, a u zagrebačkom podzemlju ih inače zovu "Srbima". Međusobno su komunicirali preko kriptirane aplikacije ANOM, koju je u svjetsko kriminalno podzemlje pustio FBI.

FBI je u operaciji Ironside osmislio aplikaciju za kriptirane razgovore, a zahvaljujući njoj širom svijeta prije par mjeseci uhapsili su više od 800 kriminalaca. Hrvatska policija molila ih je za pomoć u ovoj slučaju, jer su osumnjičenici iz ove priče komunicirali preko ANOM-a. Milaković je tako imao kodno ime Sevenbent, a kodno ime je imao i Darko Jandrić, također jedan od osumnjičenih, čije je kodno ime bilo Logbark.

Njih su dvojica isplanirala koga da se angažira za dizanje Sučićevog stana u zrak, ali i za likvidaciju čovjeka koji je s Jandrićem bio u sukobu oko droge. Kako se do njega ne može doći, Milaković vrlo hladno predlaže Jandriću da mu "odradi ženu ili kćer" čemu se ovaj, barem u početku protivi.

Inače, Goran Štimac, koji se sumnjiči da je angažiran za taj posao, za to je trebao dobiti 15.000 eura i 50 grama kokaina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije