Sposobna Dubrovčanka s dva fakulteta smislila kako da nađe posao

Radiosarajevo.ba
Sposobna Dubrovčanka s dva fakulteta smislila kako da nađe posao
Foto: Linkedin / Tina Šmanjak

Tražite kreativnog marketinškog stručnjaka koji razmišlja izvan okvira? Zaposlite me!

Tako je pisalo na bilbord plakatu koji je sedmicu dana stajao na prometnoj raskrsnici u Zagrebu.

Plakat je postavila Tina Šmanjak, mlada i sposobna 31-godišnja žena rođena u Dubrovniku.  Odrasla u Sloveniji, završila je dva fakulteta u Zagrebu i marketingom se bavi više od pet godina.

"Ideja je došla prije godinu dana kad sam odlučila dati otkaz na poslu. S prijateljicom sam odlučila da ćemo nazdravljati negativnim stvarima kako bi što brže prošle. I kad sam dala otkaz, došla sam sa šampanjcem kod nje da “nazdravimo” tome. Razgovarale smo o tome kako poslodavci često ulažu u bannere, oglase i sve ostalo, ali u dobre radnike rijetko kad.  Tada sam odlučila - “Ma iskakat ću iz paštete, baš me briga, naći ću ja brzo novi posao. Znam, zakupit ću billboard!” I onda je ta ideja stajala tako godinu dana, sve donedavno kad sam se vraćala s Tajlanda. U avionu je bio teaser za film “Tri plakata izvan grada” i to mi je bio kao neki znak da konačno krenem s kampanjom - objasnila je Tina  Šmanjak u razgovoru za Jutarnji list

Isplatilo se - u sedam dana kampanje javilo joj se desetak poslodavaca, a već je bila i na četiri razgovora za posao. 

Čestitamo! 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije