Split, grad u kojem su zabranjene "cajke"

Radiosarajevo.ba
Split, grad u kojem su zabranjene "cajke"
U Splitu je otvoren Božićni sajam i trajat će rekordnih mjesec i pol. Ove godine uvedene su mnogobrojne novosti, a organizatori su odlučili da ništa ne prepuštaju slučaju kako bi izbjegli sporne situacije iz prethodnih godina.

Poput dostavljanja programa u pet do 12, koji na koncu nije ni realiziran do kraja,  izjavila je koordinatorica muzičkog programa Marija Stančin Mijanić.

„Zato smo u startu htjeli pripremiti program koji je bio gotov u novembru. Držimo da smo programom za ovu godinu pogodili sretnu kombinaciju u kojoj će svatko naći nešto za sebe. Split kao destinacija mora imati najviše standarda i evergreena, ali dali smo šansu i mladim autorskim bandovima", rekla je Stančin Mijanić.

Ove godine sve je pod apsolutnom kontrolom kada je riječ o muzici.

"Svi glazbenici su članovi Hrvatske glazbene unije, a svi DJ-evi koji će nastupiti imaju licence za izvedbe od ZAMP-a. Tražili smo i liste pjesama da se ne bi provukao koji narodnjak, jer su prethodnih godina bandovi svirali sve i svašta. Ne želimo program neprimjeren Splitu".

Riva u Splitu je pretvorena u pozornicu na kojoj će u idućih mjesec i pol nastupiti brojna muzička imena.

Kako piše portal Kigo.hr Split je ovako postao prvi grad u Hrvatskoj koji je zabranio cajke na nekom događanju koje je bitno za grad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije