Spektakularna akcija: Mostarac uhapšen u Španiji

Radiosarajevo.ba
Spektakularna akcija: Mostarac uhapšen u Španiji
Foto: National police / Hapšenje u Španiji

U spektakularnoj akciji policije u Španiji u četvrtak je uhapšeno troje srbijanskih državljana, od kojih je jedan rođen u Mostaru. Kako saznaje TopPortal, u mjestu Mijas u blizini Malage policija je uhapsika državljane Srbije Marka B. (31), Danijelu R. (29) i Jovana M. (24).

Akciju je provela španska policija u saradnji s kolegama iz Srbije koji su dostavili operativne podatke i međunarodnu potjernicu, koja je bila raspisana za Markom B. koji je rođen u Mostaru, ali ima srbijansko državljanstvo.

Za njim je Viši sud u Beogradu prije dvije godine raspisao potjernicu zbog izazivanje panike i nereda. Portal newsbeezer.com piše kako je raspisana potjernica zbog napada na stadionu Crvene zvezde u Beogradu.

Inače, Marko je u Španiji uhapšen u kući u kojoj je bila ilegalna laboratorija za proizvodnju marihuane. U kući prilikom pretresa nije pronađena droga, tako da se sumnja da je iznesena neposredno prije policijske akcije.

Pored kuće pronađen je i ukraden automobil BMW, tako da će prije ekstradicije iz Španije u Srbiju osumnjičeni Marko odgovarati zbog krađe i trgovine narkoticima u toj zemlji. Istraga španske policije počela je u maj, kada su imali naznake da se izbjeglica skriva u Španiji, a zatim su pronašli i njegov dom u Malagi.

U ovom trenutku nije poznato jesu li Danijela i Jovan osumnjičeni zbog nekog krivičnog djela u Španiji, Srbiji ili nekoj drugoj europskoj državi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije